zaki Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 Mało znany zakład, bardzo blisko UW na Krakowskich Przedmieściach. Ceny przyjazne, poniżej średniej warszawskiej. Cena za garnitur za igłę ze wszystkimi naszymi ręcznymi fanaberiami, nie powinna przekroczyć 2 tys zł, a można też taniej. Spodnie ok 300 zł. Krawiec zachęca do wizyty, bo ceny podlegają negocjacji i zależą od sylwetki oraz wymagań klienta. Proszę powołać się na forum, jeśli ktoś się zdecyduje. Może jakaś zniżka będzie. Krawiec jest jeszcze przed emeryturą! Zakład prowadzi wraz z żoną. Sprawiał wrażenie obeznanego. Zachęcał mnie na dwurzędówkę (kolejny krawiec!), ale jeszcze się chwilę wstrzymam Krawiec zajmuje się szyciem na miarę oraz wszelkimi przeróbkami krawieckimi. Nie klei, używa głównie kamelówki oraz płótna. Ma jeszcze zapas prawdziwej polskiej włosianki z lat 80-tych. Uczył się zawodu u p. Sawickiego (który miał zakład na Polnej). Z opowieści innych krawców pan Sawicki był jednym z lepszych krawców powojennej Warszawy. Krawiec nie ma własnych materiałów, ale wkrótce pojawi się kilka próbników Harrisons of Edinburgh. Będzie można przyjść i obejrzeć. Ul. Bartoszewicza 5 przy ul. Kopernika, Warszawa tel: 828 57 52 Czy ktoś korzystał z usług tej pracowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 Czy w pracowni były przykładowe marynarki na manekinach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 28 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 Była tylko damska. Miała ręcznie pikowane klapy. Jakaś pani z Kanady się u niego obszywa. Generalnie zastój w interesie. Potrzeba nam odważnego. Ja mam kilku na oku i nie mogę się zdecydować u kogo zaryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 Dlaczego wszystko znajduje się w tej Warszawie! Grr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawiak Napisano 8 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2013 Witam, korzystam z tej pracowni od lat, głównie przerabiam, raz szyłem trudne spodnie - solidni, wszystko ok - polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 8 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2013 Może pokażesz efekty tego szycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reil Napisano 9 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2013 Witam, korzystam z tej pracowni od lat, głównie przerabiam, raz szyłem trudne spodnie - solidni, wszystko ok - polecam! Gdyby nie to "Witam" to bym pomyślał, że czytam komentarz z Allegro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 9 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2013 Dlatego takie stwierdzenia najlepiej poprzeć "sesją" zdjęciową. Dlatego cały czas czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton Napisano 9 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2013 Pracownia nie funkcjonuje już pod podanym adresem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi