Tadam Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 Hej, pytanie do kolegów podróżujących po swiecie (szczególnie bardziej egzotyczne kierunki). Czy ktoś szył w.w. regionach garnitur? Może warto udać się też na inne zakupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 7 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2016 Tajlandia - lepiej nie. Co do Singapuru to dawno znalazłem taki przegląd https://www.singapore-tailor-guide.info/tailor-directory/ i chciałem odwiedzić kilka miejsc z listy ale mi się nie udało. Może Tobie się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 z TH się nie zgadzam... w Bangkoku można uszyć coś sensownego od kwoty 2000 zł... można celować też w tanszych hindusów ale to loteria... garnitur, 2 pary spodni i 3 koszule za 150 euro natomiast koszule nie są najgorsze. Wielu znawcow z zagranicznych forów poleca Hong Kong jako miejsce gdzie można trafić perełke. Będę w marcu w HK i mam z kolegą zgłębić temat W Bangkoku nie szylem bo na prace z lepszymi krawcami nie miałem czasu ale polecam Narin ( choć wkotę 10 000 bath możemy włożyć między bajki...) i Duly dla koszul... choć z koszulami można poeksperymentoaać z tanki krawcami z ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbysluch Napisano 3 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2017 Sam szyłem eksperymentalnie koszule w Pekinie. Wybór tkanin niezły oczywiście chińska bawełna. Materiały o dziwo nawet niezłe ale jakoś szycia poniżej krytyki źle obronione przecięcia na guziki, słabe szwy. Dopasowanie też średnie. Może to kwestia fartu na co się trafi. Marynarki ani garnituru bym nie zaryzykował. Z Chin pojechałem do Korei Północnej i tu duże zdziwienie dla dowcipu zamówiłem w pracowni krawieckiej tzw. Mundur ludowy czyli wdzianko jakie nosi Kim Dzong Un i w jakim można było kiedyś zobaczyć Przewodniczacego Mao. Wykonanie super 2 przymiarki, szycie na płótnie dopasowane wg. zaleceń klienta wszystko jak u normalnego krawca średniej klasy w Warszawie. Czas wykonania ok tygodnia koszt ok. 400 PLN za garnitur, możliwy także ekspres ale jakieś 30 % drożej. Jeśli ktoś się wybiera polecam pracownię w hotelu Koryo w Pjongjangu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 Co potwierdza zasade, ze najlepiej wybierac styl pracowni, przekazywany z pokolenia na pokolenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbysluch Napisano 31 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2017 To co prawda nie ja ale zarówno krawcowa jak i materiał oraz krój ten sam . Co prawda trochę zmieniłem kilka elementów ale mniej więcej podobnie zresztą widać dobrze samo zdejmowanie miary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z przesyłką towaru z Singapuru? Sprzedawca preferuje odbiór osobisty lub wysyłkę przez spedytora kupującego a jakoś się nie wybieram w tamte strony Znacie jakieś firmy, które tanio odbiorą i wyślą przesyłkę do Polski, a może ktoś z Was jest wstanie pomóc? Mogących pomóc proszę o kontakt na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi