29-ty Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 Witajcie. Tym razem trochę nietypowe pytanie związane z dość nietypowym zamówieniem, ale wierzę, że ktoś z forumowiczów będzie mógł mi pomóc z racji doświadczenia. Poszukuję pracowni krawieckiej, jakiegoś rzemieślnika, może swoistego "freelancera", który byłby w stanie podjąć się uszycia (tudzież wykonania) wojskowych pagonów, niezbędnych do pewnej rekonstrukcji. Niestety, wszelkie przedsiębiorstwa typu WPH, czy też rekonstruktorzy mundurów historycznych nie podjęli się tego zadania. Będę wdzięczny za każdą, nawet zdawkową informację w tej sprawie. Pozdrawiam MP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernestson Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 LOL epolety z frędzla od zasłon Proszę bardzo, powinni dać radę: http://www.historicaltwiststore.com/index.php?main_page=index&cPath=23_26 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 Zapewne dadzą radę, ale Kanada to jednak nie "cała Polska":-( 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernestson Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 No tak, tak się wpaliłem w temat, że zapomniałem o tym warunku. Moje poszukiwania w Polsce trochę innych rzeczy ale z tej samej branży (ozdobne sznury do szamerunku, galony itp.) były bezowocne. I o ile samo wykonanie takich epoletów nie wydaje się piekielnie trudne to o porządne materiały jest bardzo ciężko i zostają tylko zagraniczne sklepy online. @29-ty To na zdjęciach to wzór czy domowa próba wykonania tego czego szukasz? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
29-ty Posted August 14, 2016 Author Report Share Posted August 14, 2016 To zdjecie naramienników, ktore były do tej pory wykorzystywane, ale jak z resztą widać swoje czasy świetności mają za sobą. Materiały to nie problem - są na to fundusze, tylko właśnie nie mogę znaleźć nikogo, kto podjąłby się złożenia ich w całość. Czasu też jest sporo, bo ponad 3 miesiące. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernestson Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 A masz jakieś zdjęcia oryginałów z epoki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts