leonid Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Czy ktoś miał do czynienia z zapachami skóry do samochodu? Wybieram pomiędzy dwoma (zakup w ciemno, stąd pytam): GLIPTONE colourlock leather essence Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Styleman Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Zdecydowanie polecam Gliptone,używam już od długiego czasu w swoich samochodach. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonid Posted March 12, 2016 Author Report Share Posted March 12, 2016 Dzięki! Na jak długo "starczy" jedna zawieszka Gliptone? Czy ten zapach faktycznie to coś takiego, jak galanteria skórzana / porządna kanapa ze skóry? Chciałbym w samochodzie zapach taki, jak właśnie mają kanapa, kurtka, rękawiczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Styleman Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Zapach jest bardzo zbliżony do zapachu dobrej starej skórzanej tapicerki samochodowej,ja kupuje te większe zawieszki,raz na pol roku. Niektórzy wzmacniając ten zapach jeszcze Gliptone w sprayu. Określam ten zapach jako luksusowej skory. Pozdrawiam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pracowniaskory Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Gliptone używam pracując z nim oraz sprzedając od 2008 roku. Zapach jest intensywny zbyt nawet i starcza na miesiące. Piękny zapach skóry to leather essens colourlocka. Obecnie jest tańszy moim zdaniem rzadszy ale pewnie pachnie skóra farbowane roślinie. Z lederzentrum współpracuje 9 lat. Inne zapachy dostępne u nas moim zdaniem można sobie darować. Choć pojawił się swiss wox tylko nie wiem czy jest z zapachem. No i bardzo drogi będzie jeśli wogóle jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pracowniaskory Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Colourlock pachnie skóra garbowaną roślinie. Literówki się wkradły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pracowniaskory Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Colourlock w aucie pachnie nawet kwartał i jest bardzo wydajny. Gliptone pachnie co najmniej tyle samo. Choć dla mnie bardziej naturalny jest colourlock. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pracowniaskory Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Gliptone ma kosmetyki z zapachem skóry garbowanej roślinie. Ale intensywny to zapach. Można sprawdzić jeszcze amerykańskie Zaino lub ferniture clinic też z zapachem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hargin Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Na Allegro jest spory rozstrzał cen pomiędzy zapachami. Czy zdarzają się podróbki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pracowniaskory Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Są różne źródła. Kupujemy zawsze od dystrybutora który ma wyłączność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franciszek01 Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 Pozwolę sobie dodać ode mnie: do skóry w aucie za optimum uważam czyszczenie i konserwację skór czy niby skór, z jakimi częściej mamy do czynienia. Zapach mleczka zazwyczaj jest bardzo przyjemny i miesza się z zapachem samej skóry. W pytaniu czy colourlock czy gliptone preferuje gliptona. Dla mnie ważny jest fakt, że przy czyszczeniu skóry i praniu tapicerki usuwamy pozostałe zapachy a potem skóra niejako sama pachnie a nie "przepychamy" jeden zapach drugim. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Audirs Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Dodam od siebie, zapach Gliptone jest bardzo ciezki i nie kazdemu moze odpowiadac. Pasuje do starszych aut. Colourlock to zapach pasujacy do delikatnej i miekkiej skory. Uzywam tego zapachu do Mercedesa S W222 i Audi RS7, ten zapach poprawia mi humor kazdego dnia Dodam, ze Chemical Guys Leather Scent pachnie bardzo podobnie(dla mnie praktycznie identycznie) do Gliptone. Mam cala butelke niestety tego typu zapach mi nie odpowiada. Jesli jest ktos chetny z Warszawy oddam za free, zostalo okolo 420ml. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts