Jump to content

Zapach skóry do samochodu - Gliptone czy Colourlock?

leonid
 Share

Recommended Posts

Gliptone używam pracując z nim oraz sprzedając od 2008 roku. Zapach jest intensywny zbyt nawet i starcza na miesiące. Piękny zapach skóry to leather essens colourlocka. Obecnie jest tańszy moim zdaniem rzadszy ale pewnie pachnie skóra farbowane roślinie. Z lederzentrum współpracuje 9 lat.

Inne zapachy dostępne u nas moim zdaniem można sobie darować. Choć pojawił się swiss wox tylko nie wiem czy jest z zapachem. No i bardzo drogi będzie jeśli wogóle jest.

• 1 month later...

Pozwolę sobie dodać ode mnie: do skóry w aucie za optimum uważam czyszczenie i konserwację skór czy niby skór, z jakimi częściej mamy do czynienia.

Zapach mleczka zazwyczaj jest bardzo przyjemny i miesza się z zapachem samej skóry. W pytaniu czy colourlock czy gliptone preferuje gliptona.

Dla mnie ważny jest fakt, że przy czyszczeniu skóry i praniu tapicerki usuwamy pozostałe zapachy a potem skóra niejako sama pachnie a nie "przepychamy" jeden zapach drugim.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...
Dodam od siebie, zapach Gliptone jest bardzo ciezki i nie kazdemu moze odpowiadac. Pasuje do starszych aut. 

Colourlock to zapach pasujacy do delikatnej i miekkiej skory. Uzywam tego zapachu do Mercedesa S W222 i Audi RS7, ten zapach poprawia mi humor kazdego dnia :P

Dodam, ze Chemical Guys Leather Scent pachnie bardzo podobnie(dla mnie praktycznie identycznie) do Gliptone. Mam cala butelke niestety tego typu zapach mi nie odpowiada. Jesli jest ktos chetny z Warszawy oddam za free, zostalo okolo 420ml.