malanowiecki Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Witam wszystkich serdecznie, Od niedawna jestem czytelnikiem tego forum, a teraz zdecydowałem się założyć konto. Zacznę od razu od prośby Mianowicie, czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi czym jest owe nakrycie głowy tegoż wielkiego kompozytora? Wygląda to trochę jak beret albo kaszkiet, ale jednak różni się od tego co dostępne współcześnie. Posiłkowałem się wujkiem Google, ale nic nie znalazłem, jednak jest to XIX wiek. Może ktoś też zna jakieś książki o modzie z tego okres? Od razu uprzedzę pytania, ma to być forma prezentu dla znajomego, który jest historykiem muzyki nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 To po prostu beret. A to, że wygląda inaczej niż współczesny, cóż... wiele elementów garderoby ewoluowało. W tamtych czasach wielu artystów je nosiło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Też stawiam na beret, tyle, że wykonany z atłasu (o ile można ocenić na podstawie portretu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi