wojvv Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Wpis z cyklu: Ktokolwiek widział? Ktokolwiek wie? Mam po dziadku metalowe, regulowane prawidła Church's. Dziadek przywiózł je do Polski po wojnie w późnych latach sześćdziesiątych. Nie udało mi się nigdzie znaleźć podobnych nad czym ubolewam, bo metalowe prawidła nie mają oczywiście zalet prawideł cedrowych ale są b. lekkie i idealnie nadają się na wyjazdy.Czy jest możliwe kupienie np. na targach staroci w UK takich lub podobnych prawideł? Pozdr, wojvv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Ja bym je zrobił na połysk (bo to stal) i postawił jako ozdobę - fajnie wyglądają 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 8 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Ja bym je zrobił na połysk (bo to stal) i postawił jako ozdobę - fajnie wyglądają Właśnie taki mam plan I dlatego poszukuję zamienników. BTW. Nosek i "piętka" są raczej z duralu a nie ze stali. Prawdopodobnie Anglicy produkowali metalowe prawidła podczas wojny jako zamienniki drewnianych, a może to był taki przejaw nowoczesności? A może po wojnie wykorzystano nadwyżki metali do produkcji cywilnej? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 12 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2015 Tutaj znalazłem pełne prawidła z plastiku, więc muszą być zdecydowanie lżejsze od drewnianych (ale niestety na stronie widnieje brak towaru): http://sklepszewski.pl/pl/p/PRAWIDLA-PLASTIKOWE-FLAMINGO-M-4142/2496 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi