jasmina27 Napisano 12 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2017 Szary jest uniwersalny, elegancji. Pasuje do większości okazji, moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malwes Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 Tak naprawdę to należy od siebie odróżnić dwie sprawy: - harmonię barw - i tu nie ma podziału na świat męski czy damski. Tu się kłania teoria koloru/barwy i nie chcąc się nad tym rozwodzić za długo (bo nie o tym wątek) proponuję sięgnąć do tej pozycji ( prawie ojca harmonii kolorów ): Johannes Itten "Sztuka Barwy"http://www.empik.com/sztuka-koloru-itten-johannes,p1106909815,ksiazka-p - społecznie przyjętych norm (umownie) dot. ubrań czyli dress-code - a to zazwyczaj też nie jest jakoś mocno dzielone na kobiety i mężczyzn choć co do czerni w wizytowych garniturach jest różnica bo o ile (umownie) przyjęto, że czerń w garniturze męskim to po 18.00 o tyle w garsonkach, kostiumach czy garniturach damskich spokojnie uchodzi w codziennym stroju. Jeszcze inna rzecz - na ile się tych umownych zasad trzymać - myślę, że jak zawsze sprawdza się złoty środek czyli dostosowanie tego do sylwetki, własnego gustu i okoliczności (czyli środowiska w którym się obracamy). I już. Nie ma co być w tym ani lekceważącym ani nadto pompatycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalessi Napisano 30 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2017 Chyba powinno się nosić szarości, czarnego unikać. U mnie w firmie nie mamy dresscodu, dlatego mogę się ubierać tak jak chce no i nigdy nie zwracałam uwagi na jakieś wytyczne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi