gamer7772 Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Witam!Postanowiłem przemalować nubukowy but z koloru szarego na brązowy. Przy nakładaniu pierwszej warstwy wszystko szło w porządku. Kiedy wyschła, zabrałem się do nakładanie kolejnej. I tu zaczyna się problem : przy nakładaniu kolejnej warstwy tego samego koloru tworzą się zielone odbarwienia. Dają się łatwo usunąć za pomocą wody/benzyny , ale kiedy znowu zaczynam malować oczyszczone miejsce, plamy wyskakują na powrót. Co robić? Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Farbując nubuk profesjonalnymi barwnikami, nie jest możliwe usunięcie farby za pomocą wody, a benzyną - nie próbowałem nigdy. Zamieść zdjęcia, ale moim zdaniem ciężko Ci będzie to wyprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamer7772 Napisano 22 Maj 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Farbując nubuk profesjonalnymi barwnikami, nie jest możliwe usunięcie farby za pomocą wody, a benzyną - nie próbowałem nigdy. Zamieść zdjęcia, ale moim zdaniem ciężko Ci będzie to wyprowadzić. Niestety na razie nie mogę umieścić zdjęć , problemy techniczne. Wodą nie usuwam samej farby, tylko zielone odbarwienia, jednak farba jest po szorowaniu nieco wyblakła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamer7772 Napisano 22 Maj 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Farbując nubuk profesjonalnymi barwnikami, nie jest możliwe usunięcie farby za pomocą wody, a benzyną - nie próbowałem nigdy. Zamieść zdjęcia, ale moim zdaniem ciężko Ci będzie to wyprowadzić. Proszę, zamieszczam zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Nic mądrego niestety, nie przychodzi mi do głowy Skoro przemywałeś to miejsce benzyną, to można wykluczyć jakieś zabrudzenia tłuszczem itp.. Spróbuj jeszcze jak masz, przetrzeć to miejsce papierem ściernym o gradacji ok. 600-1000. Może pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamer7772 Napisano 22 Maj 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Nic mądrego niestety, nie przychodzi mi do głowy Skoro przemywałeś to miejsce benzyną, to można wykluczyć jakieś zabrudzenia tłuszczem itp.. Spróbuj jeszcze jak masz, przetrzeć to miejsce papierem ściernym o gradacji ok. 600-1000. Może pomoże. Ale właśnie nawet nie chodzi o to miejsce. W każdym miejscu jak po raz drugi zaczynam malować, zaczynają mi się robić takie zielone odbarwienia. Może farba została czymś zanieczyszczona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi