Dark Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 Witam. Jak w temacie. Znacie w Rzeszowie krawca, który potrafi uszyć spodnie czy marynarkę? I nie, że wydaje mu się, że potafi, ale rzeczywiście tak jest. Przetestowałem na razie dwóch, z marnym skutkiem, stratą czasu i pieniędzy. Teraz testuję kolejnego, szyję wełniane spodnie. Podzielę się wrażeniami po odbiorze. Do trzech razy sztuka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swordfishtrombone Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Ja tam się na krawiectwie nie znam, ale poziom trudności spodni i marynarki jest chyba nieporównywalny. Jeśli ci poprzedni nawet ze spodniami nie umieli sobie poradzić... no i jeśli ten trzeci zrobi dobre spodnie, to nie znaczy, że marynarkę też... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Posted May 12, 2015 Author Report Share Posted May 12, 2015 No i do trzech razy sztuka. Niedawno odebrałem spodnie. Jestem bardzo zadowolony. Jako że jedne spodnie wiosny nie czynią, wkrótce zjawię się u Pana krawca z nowym materiałem. Jeśli zatem ktoś z Rzeszowa lub okolic byłby zainteresowany, chętnie podam namiary na zakład. Jak na razie mogę polecić z czystym sumieniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nynu Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Proszę o namiary. Sam kiedyś założyłem temat w tej sprawie, ale nie było odzewu. Z góry dziękuje. Pozdrawiam, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zagiel Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 Ja też poproszę. Mam garnitur do "lekkiej" poprawki (taliowanie i skracanie rękawów marynarki). Jeśli ktoś ma kogoś sprawdzonego to proszę o namiary;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roswell89 Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Pozwolę sobie odświeżyć temat: - szukam krawca w Rzeszowie do drobnych poprawek - skracanie rękawów, nogawek, zwężanie. No, ale okazuję się, ze nawet z tym niektórzy sobie nie radzą... Ktoś może polecić jakiegoś godnego zaufania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zagiel Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Nie wiem czy temat jeszcze aktualny ale jak coś to ja robiłem poprawki o których mówisz u Pana Adama Kostka na rogu Hetmańskiej i Czackiego i wyszło całkiem dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartaNowak Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Akurat mamie się przyda, bo od niedawna mieszkamy w Rzeszowie dzięki i pozdrawiam ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raaf20 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Ja polecam Pana Gierlacha na marszałkowskiej . zwęża od koszul po kurtki, skraca , wydłuża , dopasowuje marynarki . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Młody przedsiębiorczy Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 Zgadzam się z przedmówcą, Pana Gierlacha można śmiało polecić chyba nikt lepszy tutaj nie mieszka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarianoItaliano Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 @Młody przedsiębiorczy - widziałem, że w temacie "Przewodnik Miejski" (Rzeszów) 2 miesiące później pisałeś, że krawiec przy Marszałkowskiej (rozumiem, że p. Gierlach?) poradzi sobie z prostym szyciem, natomiast z bardziej skomplikowanymi rzeczami - już nie wiadomo. Oczywiście rozumiem, że chodzi o szycie, nie o przeróbki - podtrzymujesz natomiast dobrą opinię o jakości jego przeróbek? Chodzi mi o zgubienie "karczku" w marynarce, skrócenie marynarki o 1-1,5 cm i skrócenie spodni o parę cm. Jeżeli macie kogoś innego ewentualnie do polecenia, też poproszę - dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts