Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Kilka dni temu zakupiłem dopasowany  ciemnogranatowy garnitur. Do poprzedniego miałem czarne buty (lakierki) i chcąc sobie odmienić mam zamiar kupić buty welurowe, nebukowe. Jedynym problemem jest kolor. Czy buty szare , brązowe będą odpowiednie ? Dodam że garnitur kupiłem uniwersalnie nie na konkretną okazję. Podam kilka przykładów butów które wpadły mi w oko :

ZI112A0CU-O11@8.jpg

2086002100_2_4_1.jpg?timestamp=142227489

ZI112A0CU-C11@11.jpg

Opublikowano

Brązowe buty z nubuku/zamszu to jeden z moich ulubionych modeli. Sam często łącze je z granatowym garniturem. Oczywiście zestaw jest mniej formalny, ale kto by się przejmował ;)

IMO najładniejsze buty brązowe z zamszu to Loake model 202ds:

LOAKE-202-DS-braun-rahmengenaeht-Velours

Opublikowano

Pomijając rzadką urodę podanych przykładów, to wybór zamszowych butów do gładkiego granatowego garnituru nie powinien być pierwszorzędnym. Jeśli już to brązowe brogsy, ale nadal nie będzie to w pełni uniwersalne rozwiązanie.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Pomijając rzadką urodę podanych przykładów, to wybór zamszowych butów do gładkiego granatowego garnituru nie powinien być pierwszorzędnym. Jeśli już to brązowe brogsy, ale nadal nie będzie to w pełni uniwersalne rozwiązanie.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

A czy mógłbyś kolego podać przykład butów które według Ciebie byłyby odpowiednie do wąskich spodni granatowego garnituru ?

Znalazłem jeszcze taki model : http://szewskapasja.com/product-pol-5604-Klasyczne-brazowe-skorzane-polbuty-Brogsy-.html

Opublikowano

Ty tak na poważnie? Na chyba, że garnitur sportowy - z bawełny, albo lnu, to wówczas trochę inna sprawa. Generalnie nie jestem zwolennikiem łączenia zamszowych butów z typowym oficjalnym, gładkim, wełnianym garniturem - jakoś mi się to gryzie ze sobą.

W każdym razie jeżeli chcesz iść w brązy to z budżetowych rozwiązań możesz zerknąć na ofertę tego sklepu:

http://krolewskiherb.pl/pl/c/Buty-meskie/63

Ewentualnie rozejrzeć się na Zalando albo w tym sklepie (http://www.sklep.klasycznebuty.pl/index.html) za butami marki Gordon&Bros. 

Opublikowano

Buty pokazane w pierwszym poście kojarzą mi się z wycieczką. Wg mnie łączenie ich z eleganckim garniturem nie wchodzi w grę. Buty nie muszą być czarne (za dnia, wieczorem już muszą), ale pewien poziom muszą trzymać - ja poniżej oksfordów ze skóry licowej bym nie zszedł.