JB_Black Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Witajcie. Kilka dni temu zakupiłem dopasowany ciemnogranatowy garnitur. Do poprzedniego miałem czarne buty (lakierki) i chcąc sobie odmienić mam zamiar kupić buty welurowe, nebukowe. Jedynym problemem jest kolor. Czy buty szare , brązowe będą odpowiednie ? Dodam że garnitur kupiłem uniwersalnie nie na konkretną okazję. Podam kilka przykładów butów które wpadły mi w oko : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StyleSkill Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Brązowe buty z nubuku/zamszu to jeden z moich ulubionych modeli. Sam często łącze je z granatowym garniturem. Oczywiście zestaw jest mniej formalny, ale kto by się przejmował IMO najładniejsze buty brązowe z zamszu to Loake model 202ds: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Pomijając rzadką urodę podanych przykładów, to wybór zamszowych butów do gładkiego granatowego garnituru nie powinien być pierwszorzędnym. Jeśli już to brązowe brogsy, ale nadal nie będzie to w pełni uniwersalne rozwiązanie. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JB_Black Napisano 12 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Pomijając rzadką urodę podanych przykładów, to wybór zamszowych butów do gładkiego granatowego garnituru nie powinien być pierwszorzędnym. Jeśli już to brązowe brogsy, ale nadal nie będzie to w pełni uniwersalne rozwiązanie. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk A czy mógłbyś kolego podać przykład butów które według Ciebie byłyby odpowiednie do wąskich spodni granatowego garnituru ? Znalazłem jeszcze taki model : http://szewskapasja.com/product-pol-5604-Klasyczne-brazowe-skorzane-polbuty-Brogsy-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Ty tak na poważnie? Na chyba, że garnitur sportowy - z bawełny, albo lnu, to wówczas trochę inna sprawa. Generalnie nie jestem zwolennikiem łączenia zamszowych butów z typowym oficjalnym, gładkim, wełnianym garniturem - jakoś mi się to gryzie ze sobą. W każdym razie jeżeli chcesz iść w brązy to z budżetowych rozwiązań możesz zerknąć na ofertę tego sklepu: http://krolewskiherb.pl/pl/c/Buty-meskie/63 Ewentualnie rozejrzeć się na Zalando albo w tym sklepie (http://www.sklep.klasycznebuty.pl/index.html) za butami marki Gordon&Bros. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JB_Black Napisano 12 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Ty tak na poważnie? Właśnie by uniknąć ''wtopy'' z doborem obuwia założyłem temat na tym forum. Dzięki za pomoc. Wezmę pod uwagę stony które podałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Buty pokazane w pierwszym poście kojarzą mi się z wycieczką. Wg mnie łączenie ich z eleganckim garniturem nie wchodzi w grę. Buty nie muszą być czarne (za dnia, wieczorem już muszą), ale pewien poziom muszą trzymać - ja poniżej oksfordów ze skóry licowej bym nie zszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi