Godfrid Napisano 16 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2015 Szanowni, mam nadzieję, że dobrze trafiłem z moim problemem. Mianowicie, ostatnio dwukrotnie wyjeżdżałem na dłużej i zabrałem z sobą tylko jedną parę moich Red Wingów. Na nogach były w zasadzie przez cały dzień. Miały zbyt mało czasu by wyschnąć i w efekcie gruba skórzana wkładka, która jest na stałe przyklejona zaczęła nabierać spękań, kurczyć się, no i generalnie stwardniała. Spękania na razie są na poziomie małej "tarki" ale nie chcę aby proces postępował. Czy moglibyście doradzić jakieś specyfiki, patenty na jej regenerację? Myślałem o oleju do butów, ale chyba jednak wkładka powinna chłonąć pot? Zanim do reszty zniszczę wkładkę to pomyślałem, że tutaj znajdę osoby z większym doświadczeniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 16 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2015 Czy ten wpis nie powinien się pojawić w wątku Mała renowacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2015 To, że wkładka jest przyklejona nie znaczy, że nie można jej wymienić. Jeśli boisz się usunąć ją sam, to zanieś buty do szewca. Próby reanimacji tego elementu obuwia uważam za bezcelowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfrid Napisano 16 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2015 Sam tego nie usunę, bo wkładka jest z grubej skóry i przyklejona na fest na całej powierzchni. Buty wysokie i z wysoko wszytym językiem, tym trudniej jest operować. Do szewca wolałbym je zanieść dopiero na wymianę podeszwy, ale na razie nie ma takiej potrzeby. Czy żaden ze środków zmiękczających skórę nie nadaje się do zastosowania w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2015 Skoro wkładka była narażona na długotrwały, kilkakrotny kontakt z wilgocią to 'spękania i stwardnienie' to twój najmniejszy problem. Bałbym się tego, co pod wkładką może się wykluć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi