pegass Napisano 5 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2015 Cześć, Może to przejściowe, ale zdaje się, że firma Da Vinci z Tczewa przestała funkcjonować. Telefony milczą, ludzie u których zamawiałem od lat nie pracują. Atelier w Sopocie zamknięte na cztery spusty, outlet w Tczewie przeniesiony, do atelier w Warszawie nie można się dodzwonić. Szkoda, bo przez z górą dziesięć lat dotarłem się z nimi i koszule miałem świetne a ceny całkiem przystępne przy zamówieniu kilku sztuk. Pytanie do Was - dokąd teraz pójść? Czy jest w Polsce firma, która dostarcz podobną jakość za podobną cenę? We wzornikach DV tkaniny oscylowały pomiędzy 400 a 900 PLN. Przy czym za 400 - 450 można było wybrać świetny Royal Oxford Two Ply 100/2 i wiele innych tkanin. Na górnej półce był np. Sea Island Cotton Two Ply 120/2 za około 800PLN katalogowo (przy większym zamówieniu ta tkanina kosztowała dużo mniej). Czy ktoś jeszcze robi nad Wisłą przyzwoite koszule MTM, na które nie trzeba będzie wydać więcej niż 500PLN za sztukę? Podzielcie się Waszymi doświadczeniami. Emmanuel Berg wydaje się być pierwszą alternatywą, ale są sporo drożsi no i nie ma ich w Krakowie. Felix W to dobra alternatywa, ale wolałbym te pieniądze wydać w Polsce. Co jeszcze? Dziękuję z góry za pomoc Pegass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 8 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2015 Cześć, wydaje mi się, że w temacie koszul na forum napisano już wystarczająco dużo abyś znalazł alternatywę. Nie potrzeba do tego oddzielnego wątku tylko chwili na wyszukanie kilku wątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapitano Napisano 26 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2015 Macaroni tomato, polecam, super pomocna obsługa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 18 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2016 Niedawno się dowiedziałem - zaznaczam, że nie zweryfikowałem tej wiadomości, że Da Vinci w Tczewie zostało wykupione (podobnież przez stałego klienta Da Vinci) i nadal szyje koszule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 18 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2016 Tak. Nazywa się teraz Laurum Vinci www.laurumvinci.pl Widać, ze dopiero startują. Dużo podstron jeszcze nie działa. Mają atelier w Al.Szucha a w ofercie koszule MTM, garnitury i dodatki: buty, itp. Pozdr, wojvv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 No tak, tylko czy link, który podałeś dotyczy firmy, która to nadal szyje i znajduje się w Tczewie. Z zapodanej informacji wynika, że Laurum szyje na miarę i mieści się w Warszawie. Natomiast tczewskie Da Vinci nadal posiada linię produkcyjną i cały czas trzaska koszule. NIe wiem czy również na miarę. Stąd wniosek może być taki, że poprzednik (którego fotki de facto znajdują się na tej stronie) sprzedając tczewskie da Vinci założył coś nowego w Warszawie i dłubie tylko na miarę. A Tczew nadal działa tak jak działał, tylko że ma nowego właściciela. Albo jest tak, że Warszawa i Tczew to to samo i działają na zdjęciach wykonanych za poprzedniego właściciela. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 Możesz zapytać o to Laurum Vinci, gdybyś chciał podrążyć temat - jest do nich kontakt na nowej stronie. Dawna strona Da Vinci również przekierowuje do Laurum Vinci, wiec Laurum, jest prawdopodobnie kontynuacją Da (jak mawiają Rusowie ). Pozdr, wojvv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi