heidegger Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Witam Wszystkich! Od jakiegoś czasu przeglądam forum, które jest dla mnie kopalnią wiedzy o butach GYW. Przyszedł czas, aby wyjść z mroku. Jestem na etapie kupna pierwszych butów szytych ramowo więc proszę Was o pomoc. Sprawa jest poważna - buty na ślub (sierpień). Szukam czarnych oxfordów w przedziale 500-700 zł, najchętniej bez tylnika. Sprawa byłaby łatwiejsza gdyby nie to, że mam małą i wąską stopę (długość: 262 mm, szerokość: 90 mm, obwód na wysokości kości klinowatej przyśrodkowej (nazywanej haluksową): 221 mm). Oto co przykuło moją uwagę: Meermin 101198 Black Calf Crownhill The Chicago Berwick 3010 Charles Tyrwhitt Carlton Co odrzuciłem: Shoepassion (cena), Berwick 3488 (nosek), Loake 200 (podoba mi się kopyto, ale jakość chyba gorsza niż w pozostałych propozycjach). Mile widziane porady dotyczące rozmiarów w/w butów. Chętnie przyjrzę się Waszym propozycjom. Berwick 3010 wydaje się być świetną propozycją (zwłaszcza w zakupie grupowym przez forum), ale obawiam się, że będą zbyt szerokie. Czy któryś z tych butów będzie odpowiadał tęgości mojej stopy? Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Berwick 3010 są w szerokości G więc z pewnością będę zbyt szerokie. Sam bym je kupił ale właśnie obawiam się że będą zbyt szerokie, a stopy mam 11 cm szerokości i 27 cm obwodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo_belmondoo Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Może te: http://berwickshoes.com/en/shoes/mod-3582-boxcalf/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 1 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2015 Dziękuję za propozycję, ale szukam cap toe lub ewentualnie quarter brogue. W sprawie Berwicków 3010 dzwoniłem do klasycznebuty.pl i po rozmowie doradzono mi "6". Biorąc pod uwagę, że mam wysokie podbicie to podobno może być rozmiar dobry dla mnie. Niestety nie mają ich na stanie więc będę musiał poczekać na sprowadzenie. @artisan Znalazłem w sieci (www.rakuten.com) takie informacje o wymiarach podeszwy w 3010: size: 6 length: approx. 28.5 cm, width: 9.8 cmsize: 6.5 length: 29.0 cm, width: 10.0 cmsize: 7 length: 29.5 cm, width: 10.0 cmsize: 7.5 length: 29.8 cm, width: 10.2 cmsize: 8 length: 30.3 cm, width: 10.3 cmsize: 8.5: 30.5 cm, width: 10.3 cm Może to Ci jakoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 8 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2015 Powinieneś spróbować z meerminami. Mają dosyć wąskie kopyto. Berwick na pewno nie- tęgość G. O crownhillach pisze Mr Vintage w swoim najnowszym poście. Ostatni but? Mam taką zasadę, że kupuję buty od firm gdzie robią firmy. W Charles Tyrwhitt to tak jakbyś kupował buty w Vistuli lub Bytomiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 8 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2015 meerminy, albo barkery w tęgości f w prmocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 8 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2015 W romiarze 6 jest Pendeen Black Pediweara, ale nie mam pojęcia co do jakości (skóra wygląda matowo). http://www.pediwear.co.uk/pediwear-collection/products/4956.php Blue Loafers bardzo chwali tę ofertę w tej cenie i sugeruje, że w proporcji cena/jakość nie ma lepszych ofert http://blueloafers.com/shoes-2/wedding-shoes-guide-pl/. Możesz Go spytać gdzieś tutaj o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 9 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2015 Dziękuję za sugestie i pomoc. Chyba rzeczywiście rozejrzę się za Meerminami. Bardzo podoba mi się kopyto Olfe i Hiro. Napisałem nawet do Meermina z zapytaniem o rozmiar, ale jestem trochę zdziwiony, że polecili mi 8 UK. Myślałem, że potrzebuje 6,5 lub 7 UK (wymiary mojej stopy są w 1. poście). Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 9 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2015 Ktoś wie czy można dostać te czarne oksfordki w jakichś fajnych promocjach teraz? Sam również jestem nimi zainteresowany. Tylko rozmiar nie wiem jaki. Dł 265/260 mm , Szer 104/101 mm Obwody: A 240 B 260 C 280 D 330 Może ma ktoś z nimi doświadczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 9 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2015 Przepraszam za offtopic ale... nie ma czegoś takiego jak oksfordki, są oksfordy i kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 9 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2015 Przepraszam za offtopic ale... nie ma czegoś takiego jak oksfordki, są oksfordy i kropka Offtop : No nie do końca nie ma czegoś takiego jak oksfordy Oxfordy a i owszem ^^ możemy również używać polskiego odpowiednika jakim są wiedenki ^^ A tym już bliżej do oksfordków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Nomenklatura nomenklaturą a tu potrzebna jest porada. Pozatym drogi xkoźle jak napisałem wyżej model znaleziony juz jest, pozostaje kwestia rozmiarówki oraz punktu dystrybucji. Na tą chwilę nie mają zapewne przedstawicielstwa w Polsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech.G Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Mam ten sam problem i skończyło się na zamówieniu Loake Rotschild o tęgości E, można je zamówić przez klasycznebuty.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi