gamer7772 Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Witam!Kupiłem ostatnio dyplomatkę. Mam do niej raczej pozytywne poczucia-produkcja polska, cena niska, materiał wydaje się być w porządku (65% wełny, 15% kaszmiru, 20% nylonu) , kolor, krój mi się podobają (choć i tak chciałbym ją nieco bardziej dopasować u krawca) Jedyne zastrzenie mam do podszewki. Jest z poliestru, w dodatku nienajlepszej jakości. Chciałbym ja wymienić. Jaki materiał mi polecacie na podszewkę? Wiskoza? Bawełna? Zależalo by mi również, żeby trochę ocieplić dyplomatkę i jak wcześniej wspominałem, troszkę bardziej ją dopasować. Możecie polecić mi jakiś zakład krawiecki/przeróbek krawieckich w Warszawie gdzie mógłbym oddać płaszcz do przeróbek? Najbardziej by mi pasowały dzielnice Bemowo, Wola, ew. Śródmieście.Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Wiskoza to przyzwoita opcja, choć najlepsze według wielu jest cupro. Największy chyba wybór podszewek w Warszawie ma Studio Szarmant. Do wymiany podszewki proponuje p. Janusza Kruszewskiego Aleje Jerozolimskie 47, Warszawa. Tel: (22) 622-12-41. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Wiskoza, cupro, jedwab. Bawełny raczej nie polecam - wymieniłem podszewkę w rękawach sportowej marynarki (poliestrową) na bawełnę (ze starej koszuli) i czasami mam problemy z jej zakładaniem/ściąganiem. Bawełna stawia większy opór niż tradycyjne, "śliskie" podszewkowe materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Sprawdź krawieckie.com mają kilka punktów w wawie. Na stronie napisali, że robią takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamer7772 Napisano 20 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Jaki może być koszt tego typu usługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 21 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2015 Za wymianę podszewki w rękawach płaciłem bodajże 80zł więc za całość zapewne zapłacisz około 200. Zależy gdzie się z tym udasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 21 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2015 Ja za wymianę podszewki w rękawach marynarki zapłaciłem ok. 30 zł. Ale Zielona to prowincja i ceny pewnie mają się nijak do warszawskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 21 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2015 Możliwe. Możliwe też, że krawcowa ze mnie trochę zdarła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi