Szego Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Limitu chyba nie da się określić, bo prawdą jest, że zależy on od obwodu łydki. Można wnioskować, że póki nie obciska, jest w porządku. Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Jestem z Moszem - proporcje odgrywają tu niebagatelną rolę. Skojarzenia zignorowałbym i kierował się właśnie poczuciem stylu, bo inaczej możemy założyć temat "szeroka nogawka" i per analogiam perorować na temat dziadkowości. 1 Cytuj
arsen Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgadzam się że proporcje odgrywają ważną rolę. Sam zaliczam się do szczupłych osób. Optymalna szerokość nogawki to 18cm, węższej o 2-3cm jednak bym nie założył. Cytuj
JD! Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 O co kaman w ogóle z tym tematem? Do śmieci Dżender zawitał na forum. Osobiście uważam, że wszelakie dyskusje o poprawnej szerokości nogawki nadają się do lamusa, bo to kwestia osobista. U mnie obwód łydki w najszerszym miejscu wynosi ok. 42cm na lewej, i 44cm na prawej, co automatycznie uniemożliwia mi założenie nogawek 16stek... Natomiast mój młodszy brat cechuj się zupełnie inną budową ciała i pewnie spodnie o szerokości powyżej 20cm by wyglądały jak wory, niezależnie od starań krawca. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi