Szego Napisano 30 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 Limitu chyba nie da się określić, bo prawdą jest, że zależy on od obwodu łydki. Można wnioskować, że póki nie obciska, jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 Jestem z Moszem - proporcje odgrywają tu niebagatelną rolę. Skojarzenia zignorowałbym i kierował się właśnie poczuciem stylu, bo inaczej możemy założyć temat "szeroka nogawka" i per analogiam perorować na temat dziadkowości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 Zgadzam się że proporcje odgrywają ważną rolę. Sam zaliczam się do szczupłych osób. Optymalna szerokość nogawki to 18cm, węższej o 2-3cm jednak bym nie założył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 O co kaman w ogóle z tym tematem? Do śmieci Dżender zawitał na forum. Osobiście uważam, że wszelakie dyskusje o poprawnej szerokości nogawki nadają się do lamusa, bo to kwestia osobista. U mnie obwód łydki w najszerszym miejscu wynosi ok. 42cm na lewej, i 44cm na prawej, co automatycznie uniemożliwia mi założenie nogawek 16stek... Natomiast mój młodszy brat cechuj się zupełnie inną budową ciała i pewnie spodnie o szerokości powyżej 20cm by wyglądały jak wory, niezależnie od starań krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi