studentfoto Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Czy ktoś z Was orientuje się czy w butach Crockett&Jones w modelu Connaught występują różnice pomiędzy partiami, rocznikami a może to co widzę jest złudzeniem optycznym wywołanym przez różną ogniskową aparatu. Na wielu zdjęciach (w tym na stronie CJ) ten model butów ma dość zaokrąglony nosek : tak samo na zdjęciach Macaroniego A na innych nosek jest bardziej smukły Także Macaroni w nagraniu dla TVNu pokazuje ten model z bardziej smukłym noskiem, jednocześnie mając na nogach swoje z noskiem zgoła odmiennym. http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/ubieramy-mezczyzn,10641.html Noszę się z zamiarem kupna tych butów lecz chciałbym dopaść te z bardziej smukłym noskiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andershep Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 Nie przypominam sobie, żeby CJ modyfikował kopyta w ciągu ostatnich pięciu lat, więc ta pozorna rozbieżność to zapewne kwestia zdjęć.Connaught jest zrobiony na kopycie 236, to tradycyjne łagodnie zaokrąglony czub.Jeśli chcesz coś bardziej wydłużonego, ale wciąż zaokrąglonego to możesz rozważyć Radstock na 341.Bardziej kanciaste są audley i lonsdale, a najbardziej hallam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciato Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Pytanie nie dotyczy modelu Connaught ale też C&J - nie chciałem zakładać dla jednego pytania osobnego wątku. Czy nr kopyta w modelu ze zdjęcia to ten w kółku (9455) ? Uploaded with ImageShack.us Czy C&J robi jeszcze buty na tym kopycie czy zastąpili je innym ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Chodziło mi o pytanie Maciato który odgrzal wątek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciato Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Chodziło mi o pytanie Maciato który odgrzal wątek. Nie znalazłem żadnego ogólnego wątku o Crockett&Jones a nie chciałem zakładać nowego dla jednego pytania. Jeżeli mod uzna za stosowne to proszę o przeniesienie - tylko gdzie ? Może do krótkich pytań Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts