Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 19.05.2026 o 11:30, lubo69 napisał(a):

Byłem. Bardzo fajny salon, przypominający sklep bardziej niż zakład szewski. Ceny raczej łódzkie niż warszawskie, natomiast jest szansa na warszawską jakość. W skrócie, to może być to, czego w Łodzi brakowało.

Veni vidi vici

before (uwaga, drastyczne zdjęcia)

IMG_6263.thumb.jpeg.5e37237a2245ce8bcd46cd1c89992149.jpegIMG_6264.thumb.jpeg.a4c520fbb145f087b28603d5758e6380.jpegIMG_6265.thumb.jpeg.565061c239bece83f93220dfb35cc861.jpeg

after, foty na szybko bez retuszu

IMG_6262.thumb.jpeg.91d182adf541e83731606b36ee6c1c3a.jpegIMG_6261.thumb.jpeg.306f0ba0e5856115a279b024d4013303.jpegIMG_6260.thumb.jpeg.99b0c766713a9e53f953bbd8bb9a16ff.jpegIMG_6259.thumb.jpeg.8d90d105945e6c5e7f0cd865c1e8b390.jpegIMG_6258.thumb.jpeg.07388c5149c0125ff22b4759034206cc.jpeg

• Like 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Shoe’n’Bag Spa podejście drugie:

IMG_6336.thumb.jpeg.34af4f8697d078b259ad809dbf1e4001.jpegIMG_6337.thumb.jpeg.67fa09923b40b04890b8be2962d38192.jpegIMG_6338.thumb.jpeg.28ac497584cf308e4f844e10924e4725.jpeg

Nowe obcasy - składki. Ranty podeszwy wyrównane gratis. Już teraz wygląda to według mnie praktycznie jak oryginalne EG, a Właściciel zapowiada, że jeszcze nie powiedział ostatniego słowa jeśli chodzi o jakość usług.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, lubo69 napisał(a):

IMG_6336.thumb.jpeg.34af4f8697d078b259ad809dbf1e4001.jpegIMG_6337.thumb.jpeg.67fa09923b40b04890b8be2962d38192.jpegIMG_6338.thumb.jpeg.28ac497584cf308e4f844e10924e4725.jpeg

Nowe obcasy - składki. Ranty podeszwy wyrównane gratis. Już teraz wygląda to według mnie praktycznie jak oryginalne EG, a Właściciel zapowiada, że jeszcze nie powiedział ostatniego słowa jeśli chodzi o jakość usług.

Dziękujemy Lubo69 za pozytywną opinię :)

Tak jesteśmy byłymi pracownikami Wielkiego Shoe i właśnie założyliśmy swój własny zakład w Łodzi pod nazwą ShoeNBagSpa

Jesteśmy otwarci dopiero od miesiąca z małym hakiem dlatego wciąż klimatyzujemy się z nowym miejscem, wciąż kompletujemy nasz nowy park maszynowy, budujemy magazyn, aranżujemy pracownię i oswajamy się z nową rzeczywistością.

Będziecie mogli u nas wykonać podstawowe naprawy jak wymiany fleków, zelowań, wymiany spodów, drobne naprawy cholewkarskie, drobne naprawy kaletnicze oraz naszą pasję renowację i patynę.

Nasz konik to obuwie klasyczne w nim najlepiej się czujemy i wiążemy profil naszej firmy.

Będziemy starać się wykonywać dla Was naprawy z należytą starannością dbając o najlepszy możliwy efekt do osiągnięcia.

Pozdrawiamy

Marta i Marcin z ShoeNBagSpa

• Like 6
Opublikowano
2 godziny temu, lubo69 napisał(a):

Obcas całkowicie nowy?, To znaczy, zakład samodzielnie zbudował go z warstw skóry i zamocował?

Opublikowano
6 minut temu, ShoeNBagSpa napisał(a):

Dziękujemy Lubo69 za pozytywną opinię :)

Tak jesteśmy byłymi pracownikami Wielkiego Shoe i właśnie założyliśmy swój własny zakład w Łodzi pod nazwą ShoeNBagSpa

Jesteśmy otwarci dopiero od miesiąca z małym hakiem dlatego wciąż klimatyzujemy się z nowym miejscem, wciąż kompletujemy nasz nowy park maszynowy, budujemy magazyn, aranżujemy pracownię i oswajamy się z nową rzeczywistością.

Będziecie mogli u nas wykonać podstawowe naprawy jak wymiany fleków, zelowań, wymiany spodów, drobne naprawy cholewkarskie, drobne naprawy kaletnicze oraz naszą pasję renowację i patynę.

Nasz konik to obuwie klasyczne w nim najlepiej się czujemy i wiążemy profil naszej firmy.

Będziemy starać się wykonywać dla Was naprawy z należytą starannością dbając o najlepszy możliwy efekt do osiągnięcia.

Pozdrawiamy

Marta i Marcin z ShoeNBagSpa

Wymiana spodów, to znaczy wymieniacie podeszwy w butach GYW?

Czy oferujecie też usługi na odległość?

Opublikowano
Teraz, Velahrn napisał(a):

Wymiana spodów, to znaczy wymieniacie podeszwy w butach GYW?

Czy oferujecie też usługi na odległość?

Tak, wymieniamy podeszwy szyte GYW.

Tak można do nas przysłać buty i odeślemy na wskazany adres

Opublikowano
5 minut temu, ShoeNBagSpa napisał(a):

Tak, wymieniamy podeszwy szyte GYW.

Tak można do nas przysłać buty i odeślemy na wskazany adres

Macie gdzieś cennik albo stronę internetową? Ile kosztuje wymiana podeszew? Rozumiem, że korek też uzupełniacie? Jakie podeszwy oferujecie?

Wiem, że dużo pytań, ale forumowicze na pewno ciekawi ;).

Opublikowano
50 minut temu, Velahrn napisał(a):

Obcas całkowicie nowy?, To znaczy, zakład samodzielnie zbudował go z warstw skóry i zamocował?

Tak

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, lubo69 napisał(a):

Tak

No i super, wygląda bardzo solidnie. W ogóle zakład wygląda mi na taki - ale to tylko moje przypuszczenie - co dba też o geometrię buta, tzn. żeby obcas równo przylegał do podłożą (większość polskich szewców, z którymi miałem do czynienia, robi to na odp#$#$, bo "i tak się zetrze, lol").

Opublikowano
3 godziny temu, Velahrn napisał(a):

Macie gdzieś cennik albo stronę internetową? Ile kosztuje wymiana podeszew? Rozumiem, że korek też uzupełniacie? Jakie podeszwy oferujecie?

Wiem, że dużo pytań, ale forumowicze na pewno ciekawi ;).

Nie mamy jeszcze strony internetowej, można zaobserwować nasz profil na fb bądź instagramie.

Kompletna wymiana podeszwy szytej GYW to koszt 700 zł (wypełnienie korkiem, nowa skórzana podeszwa, nowy obcas (jeżeli naprawa tego wymaga) nowy flek skóra-guma) + ewentualne zelowanie 80 zł

Co do spodów gumowych myślę, że będziemy głównie operować na Vibramie, ale to wyjdzie w praniu.

• Like 3
  • Velahrn zmienił(a) tytuł na ShoeNBagSpa [usługi szewskie, Łódź]
Opublikowano
Godzinę temu, ShoeNBagSpa napisał(a):

Nie mamy jeszcze strony internetowej, można zaobserwować nasz profil na fb bądź instagramie.

Kompletna wymiana podeszwy szytej GYW to koszt 700 zł (wypełnienie korkiem, nowa skórzana podeszwa, nowy obcas (jeżeli naprawa tego wymaga) nowy flek skóra-guma) + ewentualne zelowanie 80 zł

Co do spodów gumowych myślę, że będziemy głównie operować na Vibramie, ale to wyjdzie w praniu.

Super!

Wydzieliłem temat w Przewodniku Miejskim, dla czytelności.

• Like 3
  • Velahrn zmienił(a) tytuł na ShoeNBagSpa [usługi szewskie i kaletnicze, Łódź]
Opublikowano
5 minut temu, Velahrn napisał(a):

@lubo69 Czy ja dobrze widzę, że przed przyklejeniem spodów, najpierw wycięli nieco podeszwy, aby zelówka nie zakłócała geometrii buta?

Na to wygląda, ale może jeszcze @ShoeNBagSpa potwierdzi/zdementuje. Generalnie jest czysto i ładnie.

Opublikowano
Godzinę temu, Szydlowsky napisał(a):

są zelówki Vibram'a specjalnie wyprofilowane, gdzie nie trzeba niczego wycinać . Te 2 mm nie sądzę żeby komuś robiło różnicę :-) 

Sam bym tego lepiej nie ujął :) zelówki są ścieniane możliwie jak najbardziej żeby dobrze łączyły się ze skórą. Odeszliśmy już od zacinania skóry ponieważ generuje to problemy. W miejscu zacięcia czyli łączenia skóry i gumy dostaje się wilgoć chyba nie trzeba tłumaczyć co to powoduję przy dłuższym użytkowaniu. Dlatego guma jest precyzyjnie ścieniana, podeszwa drasowana, a po naklejeniu zelówki podeszwa skórzana jest impregnowana. Tak zabezpieczona podeszwa jest trwalsza niż dotychczasowe rozwiązania.

• Like 3