Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w połowie września biorę ślub. Chciałbym z tej okazji uszyć garnitur - nie musi być full bespoke, ale taki, aby leżał lepiej niż typowo wieszakowy. Chciałbym, aby garnitur służył mi także na późniejsze okazje - więc będzie to jakiś kompromis pomiędzy elegancją/ślubem/codziennością. Nie to jest jednak meritum mojego pytania - jestem w trakcie przeglądania forum i czytania odpowiednich blogów na ten temat.

Chciałbym prosić Was o pomoc, gdzie w Warszawie mógłbym uszyć taki garnitur w budżecie powiedzmy 3 - 3,5 tys. zł (muszę liczyć się z butami jeszcze, koszulami itd). w terminie do połowy września? Czy to możliwe w ogóle? Byłoby dobrze, gdyby krawiec umiał doradzić - nigdy nie korzystałem z takich usług. 

Ewentualnie może być inne miasto, np. Wrocław - bywam tam co 3 tygodnie.

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Obawiam się, że ryzyko za wysokie (ślub, pierwsza styczność z krawcem, średni budżet, krótki czas).

Jak nie musi być full bespoke, to kup dobrze leżące RTW i zanieś do krawca do ewentualnych prostych poprawek (długość rękawów i nogawek szerokość nogawek, taliowanie).

Zostanie Ci dużo pieniędzy na drogie buty albo dłuższą/dalszą podróż poślubną.

Ewentualnie MTM - jest o tym dużo informacji na forum.

Opublikowano (edytowane)

Błoński zmieści się w 3-3,5 z tkaniną?

Zazwyczaj się mieści.

Premierowi deklarował chęć (w prasie) chyba za 2 czy 2,5 tys. zł, rozumiem, że za igłę...

Chyba odrobinę więcej, ale ten rząd wielkości. Plus ma duży wybór materiałów na miejscu w b. dobrych cenach.

Edytowane przez bigbadwoof
Opublikowano

Otóż dzwoniłem przed chwilą. Cena za igłę od 2600PLN (garnitur dwu częściowy), klejony lub na płótnie (cena jest stała). Czas realizacji ok 2 miesięcy, ale myślę, że można przyspieszyć jak komuś bardzo zależy.

Opublikowano

Panowie,

serdecznie dziękuję za szybkie i konkretne odpowiedzi. Jak rozumiem, średnio cena płótna to jakieś 1-1,5 tys. zł? 

W takim razie skontaktuję się z Panem Błońskim i zapytam o szczegóły.

Pozdrawiam