satal Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Witam, w połowie września biorę ślub. Chciałbym z tej okazji uszyć garnitur - nie musi być full bespoke, ale taki, aby leżał lepiej niż typowo wieszakowy. Chciałbym, aby garnitur służył mi także na późniejsze okazje - więc będzie to jakiś kompromis pomiędzy elegancją/ślubem/codziennością. Nie to jest jednak meritum mojego pytania - jestem w trakcie przeglądania forum i czytania odpowiednich blogów na ten temat. Chciałbym prosić Was o pomoc, gdzie w Warszawie mógłbym uszyć taki garnitur w budżecie powiedzmy 3 - 3,5 tys. zł (muszę liczyć się z butami jeszcze, koszulami itd). w terminie do połowy września? Czy to możliwe w ogóle? Byłoby dobrze, gdyby krawiec umiał doradzić - nigdy nie korzystałem z takich usług. Ewentualnie może być inne miasto, np. Wrocław - bywam tam co 3 tygodnie. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Obawiam się, że ryzyko za wysokie (ślub, pierwsza styczność z krawcem, średni budżet, krótki czas). Jak nie musi być full bespoke, to kup dobrze leżące RTW i zanieś do krawca do ewentualnych prostych poprawek (długość rękawów i nogawek szerokość nogawek, taliowanie). Zostanie Ci dużo pieniędzy na drogie buty albo dłuższą/dalszą podróż poślubną. Ewentualnie MTM - jest o tym dużo informacji na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Polecam Józefa Błońskiego http://blonski.pl/ Dla mnie p. Józef uszył już kilka garniturów (w tym ślubny) i jestem bardzo zadowolony. Budżet i terminy powinny być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Polecam Józefa Błońskiego http://blonski.pl/ Dla mnie p. Józef uszył już kilka garniturów (w tym ślubny) i jestem bardzo zadowolony. Budżet i terminy powinny być ok. Dodatkowo można pokazać ślubne zdjęcia tomka jako wzór i załatwione: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/20-warszawa-józef-błoński-piwna-6/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Błoński zmieści się w 3-3,5 z tkaniną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Premierowi deklarował chęć (w prasie) chyba za 2 czy 2,5 tys. zł, rozumiem, że za igłę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 (edytowane) Błoński zmieści się w 3-3,5 z tkaniną? Zazwyczaj się mieści. Premierowi deklarował chęć (w prasie) chyba za 2 czy 2,5 tys. zł, rozumiem, że za igłę... Chyba odrobinę więcej, ale ten rząd wielkości. Plus ma duży wybór materiałów na miejscu w b. dobrych cenach. Edytowane 23 Lipiec 2013 przez bigbadwoof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Chyba odrobinę więcej, Wrzuciłem w google, mowa była o 2 tys. Fajnie być premierem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Kolego Satal, w świetle powyższych informacji dotyczących J.Błońskiego muszę zmienić rekomendację z mojej pierwszej odpowiedzi. Błoński to bez wątpienia krawiec godny polecenia - w sprawie cen i terminów najlepiej skontaktować się z nim bezpośrednio. http://www.blonski.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Otóż dzwoniłem przed chwilą. Cena za igłę od 2600PLN (garnitur dwu częściowy), klejony lub na płótnie (cena jest stała). Czas realizacji ok 2 miesięcy, ale myślę, że można przyspieszyć jak komuś bardzo zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satal Napisano 23 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Panowie, serdecznie dziękuję za szybkie i konkretne odpowiedzi. Jak rozumiem, średnio cena płótna to jakieś 1-1,5 tys. zł? W takim razie skontaktuję się z Panem Błońskim i zapytam o szczegóły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi