Wodzu Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 Nazbierało mi się w ostatnm czasie kilka par butów wymagających serwisu, dlatego zacząłem się znów rozglądać za dobrym szewcem. Pomyślałem, że miło by było znaleźć kogoś lokalnie i ku mojemu zaskoczeniu - udało się. W Opolu znajduje się zakład szewski P. Kamila Woźniakowskiego, którego postanowiłem przetestować z jedną parą butów. P. Kamil, jak imię sugeruje, nie należy do pokolenia mistrzów starej daty - to dobrze, bo liczę na długoletni support techniczny. Krótki artykuł z lokalnej gazety: https://plus.nto.pl/stare-trampki-beda-jak-nowki-niesmigane/ar/12090003 Szewc naprawi w butach sporo, podejmie się też rzeczy trudnych, ale na pewno nie wymieni podeszwy w butach szytych. Pytałem o to, nie ma do tego odpowiednich narzędzi. Przechodząc do rzeczy. Do testów wybrałem swoje 8-letnie monki Shoepassion. W ostatnim czasie były to moje buty pierwszego wyboru, co widać na zdjęciach poniżej. Zakres usług określiliśmy następująco: - wymiana zelówek + sklejenie roztwarstwiającej się podeszwy - wymiana fleków (właściwie wymiana części obcasa, jak widać na zdjęciach część skórzana była już mocno zniszczona) - wymiana zniszczonych gumek od klamerek - malowanie rantów podeszew Cena - 250 PLN. Niemało, ale biorąc pod uwagę jakość wykonania i użyte materiały, cena jest dla mnie do zaakceptowania. Buty odebrałem po 7 dniach roboczych. A teraz zdjęcia - jak wyglądały buty przed: A tak wyglądają po kapitalce: Jestem bardzo zadowolony z efektu. P. Kamil wykonał usługę bardzo starannie, dodatkowo nawoskował ranty podeszew oraz zafarbował i zawoskował obcasy i wyczyścił cholewki. Buty wyglądają tak dobrze, że chętnie bym kupił nową parę Shoepassion. Po latach stwierdzam, że ich kopyta są/były świetne - klasyczne i ładne w formie, przy tym wygodne. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 Ktoś w polsce wymienia podeszwy w butach GYW? Ja sie powoli szykuje do jednej swojej pary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 21 Grudzień 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 Tak, np. Wielki Shoe. W okolicy mam jednego szewca, który ponoć wymienia podeszwy, ale póki co nie mam butów wymagających takiego zabiegu. Kiedyś na pewno przetestuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi