Skocz do zawartości

Zespa, Septième, Scarosso – które sneakersy mają sens?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Rozglądam się za nowymi minimalistycznymi sneakersami – zależy mi na klasycznym, prostym designie i dobrej jakości wykonania. Budżet to okolice 1000 zł, ale jeśli coś serio warte dopłaty, to rozważę.

Mam jeden model od Axel Arigato – kupiony w mocnej promocji, więc nie żałuję, ale uczciwie mówiąc: nie wiem, czy pełna cena ma tam uzasadnienie. Mam też Todsy – jakość super, ale szukam teraz czegoś bardziej casualowego, codziennego.

Zamówiłem ostatnio Santoni z Yooxa – na zdjęciach sztos, ale w rzeczywistości przyszły z krzywymi szwami i ogólnie coś mi w nich nie leżało – odesłałem.

Zainteresowały mnie Zespa – na zdjęciach bardzo eleganckie i czyste w formie, ale nie wiem, jak z jakością w stosunku do ceny. Alternatywnie zastanawiam się nad Septième Largeur albo Scarosso. Ktoś miał styczność i może podzielić się opinią?

A może są jeszcze jakieś inne marki, które warto wziąć pod uwagę w tym przedziale cenowym? Dzięki za wszelkie sugestie!

Opublikowano
12 godzin temu, Ernennn napisał:

A może są jeszcze jakieś inne marki, które warto wziąć pod uwagę w tym przedziale cenowym? Dzięki za wszelkie sugestie!

Oferta Meka może Cie zainteresować: https://meka-shoes.pl/kategoria/obuwie-meskie/sport/

Zarówno proste i klasyczne linie sneakersów, jak i mocno przesadzone z dziwnymi tłoczeniami. Zaleta to dość szeroka rozmiarówka i możliwość przymiarki w salonie.

Opublikowano

Z BESTSECRET  marki Testoni i Santoni . Rozmiarówka może być ograniczona . Włosi robią trochę większe buty niż wskazuje rozmiar . Jak będziesz miał kod promocyjny to i za 400 zł kupisz. ( cena regularna to okolice i nierzadko ponad 2 tysiące . Ale tu nie ma żadnej ściemy . Dostajesz to za co płacisz .) 

Opublikowano
6 minut temu, Manul napisał:

Z BESTSECRET  marki Testoni i Santoni . Rozmiarówka może być ograniczona . Włosi robią trochę większe buty niż wskazuje rozmiar . Jak będziesz miał kod promocyjny to i za 400 zł kupisz. ( cena regularna to okolice i nierzadko ponad 2 tysiące . Ale tu nie ma żadnej ściemy . Dostajesz to za co płacisz .) 

Masz jakiś link z zaproszeniem? 

Opublikowano

Wyślij mi na PW swojego maila . To Ci prześlę . ( chyba się uda bo jeszcze nikt nie chciał ode mnie zaproszenia ) Będę dostępny dopiero za kilka godzin bo jadę z samochodem na przegląd .

Opublikowano
7 minut temu, Manul napisał:

Wyślij mi na PW swojego maila . To Ci prześlę . ( chyba się uda bo jeszcze nikt nie chciał ode mnie zaproszenia ) Będę dostępny dopiero za kilka godzin bo jadę z samochodem na przegląd .

Wysłane :) 

Opublikowano

Ja lubię Buttero Tanino, nadzwyczajna jakość skór i charakterystyczny styl. Są minimalistyczne, nie tak zwyczajne jak klony Common Projects: zdecydowanie do jeansów, sztruksów i mniej formalnych połączeń.

Niestety coraz trudniej je zdobyć w rozsądnej cenie, ale czasem bywają <1000 zł na Yoox, Lester, Farfetch itd.

Co do dopłacania - żadne sneakersy nie są wg mnie warte więcej ze względu na podeszwę. Cholewka może być w doskonałym stanie, ale podeszwa się ściera w 2 sezony i trudno ją wymienić (>300 zł).

https://www.farfetch.com/pl/shopping/men/buttero-low-top-contrasting-sole-sneakers-item-19724892.aspx