Manul Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2024 2 minuty temu, Gocławianin napisał: Też, choć przede wszystkim miałem na myśli ich jeszcze bardziej casualowe odmiany: https://www.haberdashernyc.com/2019/03/05/trickers-ss19-monkey-capsule/ Użytkuję takie podeszwy w półbutach Trickers zakupionych na Yoox i muszę przestrzec potencjalnych użytkowników , że strasznie się one brudzą . Ja nie mogę ich doczyścić . Szczególnie prawy but , który podczas prowadzenia auta operuje gazem . Cały tył buta bardzo nieładnie wygląda . Po każdym deszczu i kontakcie z mokrym chodnikiem zostają ślady ciężkie do usunięcia . Cytuj
Manul Opublikowano 17 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2024 10 minut temu, Gocławianin napisał: Też, choć przede wszystkim miałem na myśli ich jeszcze bardziej casualowe odmiany: https://www.haberdashernyc.com/2019/03/05/trickers-ss19-monkey-capsule/ Użytkuję takie podeszwy w półbutach Trickers zakupionych na Yoox i muszę przestrzec potencjalnych użytkowników , że strasznie się one brudzą . Ja nie mogę ich doczyścić . Szczególnie prawy but , który podczas prowadzenia auta operuje gazem . Cały tył buta bardzo nieładnie wygląda . Po każdym deszczu i kontakcie z mokrym chodnikiem zostają ślady ciężkie do usunięcia . Cytuj
Manul Opublikowano 17 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2024 Tak to wygląda po długim czyszczeniu gąbką i ciepłą wodą z Ludwikiem . Wkurza mnie to. Nie mam komfortu psychicznego gdy to widzę podczas marszu ? Cytuj
Gocławianin Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2024 Spróbuj użyć gumkę do zamszu. Cytuj
Michaś Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2024 U mnie pasta do zębów działała cuda na takie podeszwy, ale jak już ten brud za mocno wsiąknął w podeszwę to ciężko było to doczyścić tak do zera Cytuj
Manul Opublikowano 17 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2024 Ja czyszczę te podeszwy na bieżąco . Wygląda to tak, jak gdyby ten brud wniknął w strukturę tej gumy. Nigdy więcej takich podeszew. Mam i miałem sporo sztuk różnych modeli Trickers i bliski kontakt z tymi butami odmitologizował u mnie tę markę . Ze względu na zastosowaną konstrukcję buty Bourton / Stow i wszystkie pokrewne , są sztywne i twarde. Z pewnością nie są to dla mnie wygodne buty. W tych niby obszernych fasonach zawsze kupowałem true size i ciągle było coś nie tak . Osobiście nie polecam . Niewygodne i drogie Cytuj
Michaś Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2024 4 minuty temu, Manul napisał: Ja czyszczę te podeszwy na bieżąco . Wygląda to tak, jak gdyby ten brud wniknął w strukturę tej gumy. Nigdy więcej takich podeszew. Mam i miałem sporo sztuk różnych modeli Trickers i bliski kontakt z tymi butami odmitologizował u mnie tę markę . Ze względu na zastosowaną konstrukcję buty Bourton / Stow i wszystkie pokrewne , są sztywne i twarde. Z pewnością nie są to dla mnie wygodne buty. W tych niby obszernych fasonach zawsze kupowałem true size i ciągle było coś nie tak . Osobiście nie polecam . Niewygodne i drogie Dokładnie o to mi chodziło. Nie o to by sugerować że zbyt długo zwlekasz z czyszczeniem, tylko o to że z czasem ten brud jakby właśnie wsiąka w strukturę tak czy siak. U mnie właśnie tak było. Co do opinii o trickersach to wow dobrze wiedzieć bo bourtony zawsze mi się podobały. Na szczęście w trzewikach postawiłem na Cheaney, może będą wygodniejsze (mają przyjść w czwartek od pana śledzia). Cytuj
Manul Opublikowano 17 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2024 Godzinę temu, Michaś napisał: Co do opinii o trickersach to wow dobrze wiedzieć bo bourtony zawsze mi się podobały. Na szczęście w trzewikach postawiłem na Cheaney, może będą wygodniejsze (mają przyjść w czwartek od pana śledzia). To oczywiście moja opinia, ale miałem i mam bourtony, ilkeye et consortes. Dodatkowo oni używają jakichś sztywnych skór, a brogsowanie, czyli de fakto zszywanie kawałków skóry jeszcze te buty usztywnia bardziej. Poniżej kilka fotek z bliska . Może w przybliżeniu oddadzą sztywność tych butów . Poza tym te Trickersy zupełnie nie pasują do spodni w kant . Są za szerokie i całości brakuje proporcji . Zupełnym przeciwieństwem są trzewiki na traktorze Churchs . Skóra mięciutka jak aksamit . To samo wewnętrzna skórzana podszewka. Aż chce się chodzić . Oczywiście też do casualu. Cytuj
bulyt50 Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2024 15 godzin temu, Manul napisał: Użytkuję takie podeszwy w półbutach Trickers zakupionych na Yoox i muszę przestrzec potencjalnych użytkowników , że strasznie się one brudzą . Ja nie mogę ich doczyścić . Szczególnie prawy but , który podczas prowadzenia auta operuje gazem . Cały tył buta bardzo nieładnie wygląda . Po każdym deszczu i kontakcie z mokrym chodnikiem zostają ślady ciężkie do usunięcia . Może to Ci trochę pomoże.Trzeba włożyć trochę pracy ale efekt jest. 1 Cytuj
suede Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2024 21 godzin temu, Manul napisał: Ja nie mogę ich doczyścić . Szczególnie prawy but , który podczas prowadzenia auta operuje gazem . Cały tył buta bardzo nieładnie wygląda . Po każdym deszczu i kontakcie z mokrym chodnikiem zostają ślady ciężkie do usunięcia . Jasne podeszwy bywają bardzo problematyczne. Nie wiem, czy pomoże to w Twoim przypadku, ale ja używam takiego preparatu: https://multirenowacja.pl/tarrago-sneakers-wasc-125ml.html Używam go już jakieś 2 lata. Świetnie się sprawdza przy białych gumowych podeszwach w sneakersach. Cytuj
Velahrn Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2024 Jasną podeszwę można bez problemu doczyścić prawie zawsze. Problem w tym, że po tygodniu będzie tak samo (albo i gorzej) upir###@na. IMO należy się z tym pogodzić albo nie kupować takich butów. 2 2 Cytuj
kichanadeta Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2024 W dniu 18.11.2024 o 10:53, bulyt50 napisał: Może to Ci trochę pomoże.Trzeba włożyć trochę pracy ale efekt jest. Polecam metodę z łyżką. Tak czyszczę podeszwę w moich Red Wing Moc Toe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi