Skocz do zawartości

Pielęgnacja jasnej podeszwy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Gocławianin napisał:

Też, choć przede wszystkim miałem na myśli ich jeszcze bardziej casualowe odmiany:

https://www.haberdashernyc.com/2019/03/05/trickers-ss19-monkey-capsule/

Użytkuję  takie podeszwy w półbutach Trickers zakupionych na Yoox i muszę przestrzec potencjalnych użytkowników , że strasznie się  one brudzą . Ja nie mogę ich doczyścić . Szczególnie prawy but , który  podczas prowadzenia auta operuje gazem . Cały tył buta bardzo nieładnie wygląda . Po każdym deszczu i kontakcie z mokrym chodnikiem zostają ślady ciężkie do usunięcia . 

Opublikowano
10 minut temu, Gocławianin napisał:

Też, choć przede wszystkim miałem na myśli ich jeszcze bardziej casualowe odmiany:

https://www.haberdashernyc.com/2019/03/05/trickers-ss19-monkey-capsule/

Użytkuję  takie podeszwy w półbutach Trickers zakupionych na Yoox i muszę przestrzec potencjalnych użytkowników , że strasznie się  one brudzą . Ja nie mogę ich doczyścić . Szczególnie prawy but , który  podczas prowadzenia auta operuje gazem . Cały tył buta bardzo nieładnie wygląda . Po każdym deszczu i kontakcie z mokrym chodnikiem zostają ślady ciężkie do usunięcia . 

Opublikowano

Ja czyszczę te podeszwy na bieżąco . Wygląda to tak,  jak gdyby ten brud wniknął w strukturę tej gumy. Nigdy więcej takich podeszew. Mam i miałem sporo sztuk różnych modeli Trickers i bliski kontakt z tymi butami odmitologizował u mnie tę markę . Ze względu na zastosowaną konstrukcję buty Bourton / Stow i wszystkie pokrewne , są sztywne i twarde. Z pewnością nie są to dla mnie wygodne buty. W tych niby obszernych fasonach zawsze kupowałem true size i ciągle było coś nie tak . Osobiście nie polecam . Niewygodne i drogie

Opublikowano
4 minuty temu, Manul napisał:

Ja czyszczę te podeszwy na bieżąco . Wygląda to tak,  jak gdyby ten brud wniknął w strukturę tej gumy. Nigdy więcej takich podeszew. Mam i miałem sporo sztuk różnych modeli Trickers i bliski kontakt z tymi butami odmitologizował u mnie tę markę . Ze względu na zastosowaną konstrukcję buty Bourton / Stow i wszystkie pokrewne , są sztywne i twarde. Z pewnością nie są to dla mnie wygodne buty. W tych niby obszernych fasonach zawsze kupowałem true size i ciągle było coś nie tak . Osobiście nie polecam . Niewygodne i drogie

Dokładnie o to mi chodziło. Nie o to by sugerować że zbyt długo zwlekasz z czyszczeniem, tylko o to że z czasem ten brud jakby właśnie wsiąka w strukturę tak czy siak. U mnie właśnie tak było. Co do opinii o trickersach to wow dobrze wiedzieć bo bourtony zawsze mi się podobały. Na szczęście w trzewikach postawiłem na Cheaney, może będą wygodniejsze (mają przyjść w czwartek od pana śledzia).

Opublikowano
Godzinę temu, Michaś napisał:

Co do opinii o trickersach to wow dobrze wiedzieć bo bourtony zawsze mi się podobały. Na szczęście w trzewikach postawiłem na Cheaney, może będą wygodniejsze (mają przyjść w czwartek od pana śledzia).

To oczywiście moja opinia, ale miałem i mam bourtony, ilkeye et consortes. Dodatkowo oni używają jakichś sztywnych skór, a brogsowanie, czyli de fakto zszywanie kawałków skóry  jeszcze te buty usztywnia bardziej. Poniżej kilka fotek z bliska . Może w przybliżeniu oddadzą sztywność tych butów . Poza tym te  Trickersy zupełnie nie pasują do spodni w kant . Są za szerokie i całości brakuje proporcji . Zupełnym przeciwieństwem są trzewiki na traktorze  Churchs . Skóra mięciutka jak aksamit . To samo wewnętrzna skórzana podszewka. Aż chce się chodzić . Oczywiście też do casualu.

IMG_8512.jpeg

IMG_8514.jpeg

IMG_8513.jpeg

IMG_8516.jpeg

IMG_8517.jpeg

IMG_8518.jpeg

IMG_8515.jpeg

Opublikowano
15 godzin temu, Manul napisał:

Może to Ci trochę pomoże.Trzeba włożyć trochę pracy ale efekt jest.  

• Like 1
Opublikowano
21 godzin temu, Manul napisał:

Ja nie mogę ich doczyścić . Szczególnie prawy but , który  podczas prowadzenia auta operuje gazem . Cały tył buta bardzo nieładnie wygląda . Po każdym deszczu i kontakcie z mokrym chodnikiem zostają ślady ciężkie do usunięcia . 

Jasne podeszwy bywają bardzo problematyczne. Nie wiem, czy pomoże to w Twoim przypadku, ale ja używam takiego preparatu: https://multirenowacja.pl/tarrago-sneakers-wasc-125ml.html

Używam go już jakieś 2 lata. Świetnie się sprawdza przy białych gumowych podeszwach w sneakersach.