void Opublikowano 11 Września Zgłoś Opublikowano 11 Września 31 minut temu, oluk_ napisał(a): Te co nosisz klasyka - ten typ mi bardzo odpowiada. Dzięki, będę wiedział gdzie szukać jak odgrzeje temat. Możesz napisać coś więcej na temat rozmiaru i kurczliwości i jaki sugerowałbyś zamówić W34 czy raczej W36? Prałem wielokrotnie, nic się nie skurczyły. Specjalnie wybrałem takie. Bronson proponuje wiele modeli surowych i niepranych. Ja nie widzę radości w zgadywaniu rozmiaru, jaki wyjdzie. Ja bym wziął W36. Albo paskiem wybierzesz parę centymetrów, albo poprosisz krawcową o małe zaszewki. Zdecydowanie nigdy nie startuję w zbyt małych. 22 minuty temu, oluk_ napisał(a): Zamówiłem 13 produktów więc będzie co przymierzać Ostry start. Jako że darmowa wysyłka jest już od 400zł, to ja bym sugerował partiami. Po czasie. OG107 polecam bardzo mocno, jako prawie że obowiązkowe. Możesz z czasem się przekonać że pasują do wielu sytuacji gdy zakładasz jeansy. Z czasem bardzo mocno zredukowałem ilość jeansów w szafie. 2 Cytuj
void Opublikowano 18 Września Zgłoś Opublikowano 18 Września Temat spodni bawełnianych z pomocą Bronsona i pokrewnych mam opanowany. Szkoda trochę że nie każde spodnie tam mają te 32" nogawki wewnętrznej. Wolę skracać niż przedłużać, nawet jeśli zostawili 2" materiału od środka, co robią. Patrzę teraz w kierunku spodni wełnianych. Czy ktoś oferuje je w krojach niczym Bronson, ale z wełny? Kojarzę tylko Thomas Farthing, ale po brexicie na ich ceny dochodzi VAT. Czy pozostaje mi czekać na uzupełnienie zapasu tych https://www.olderbest.com/products/lot-826-1940s-hbt-wide-leg-wool-work-trousers ? Cytuj
vinx78 Opublikowano 18 Września Zgłoś Opublikowano 18 Września @void - który rozmiar tych 1955 Biker Jeans od TimeCatcher nosisz? 36 czy 38? Z tego, co pamiętam, mamy zbliżony rozmiar talii (np. W38 w Peter Christian, o których kiedyś rozmawialiśmy), więc wykorzystałbym Cię jako dogodny punkt odniesienia. Te 94/99 cm to prawda? Ponoć kto pyta, nie błądzi, tzn. nie odsyła Oglądam sobie te spodnie od jakiegoś czasu, wraz z kilkoma innymi rzeczami od TC (ładne robią, skubańcy), ale nie wiem, na ile miarodajna jest tabela na stronie. Różnie z tym bywa - np. mam 2 pary OG107 od SauceZhan (bardzo sobie chwalę), ale akurat tam wymiar talii w tabeli jest na tyle zaniżony, że musiałem kupić rozmiar mniejsze niż by to wynikało z pomiarów podanych przez producenta. Cytuj
void Opublikowano 19 Września Zgłoś Opublikowano 19 Września 19 godzin temu, vinx78 napisał(a): @void - który rozmiar tych 1955 Biker Jeans od TimeCatcher nosisz? 36 czy 38? Z tego, co pamiętam, mamy zbliżony rozmiar talii (np. W38 w Peter Christian, o których kiedyś rozmawialiśmy), więc wykorzystałbym Cię jako dogodny punkt odniesienia. Te 94/99 cm to prawda? Ponoć kto pyta, nie błądzi, tzn. nie odsyła Oglądam sobie te spodnie od jakiegoś czasu, wraz z kilkoma innymi rzeczami od TC (ładne robią, skubańcy), ale nie wiem, na ile miarodajna jest tabela na stronie. Różnie z tym bywa - np. mam 2 pary OG107 od SauceZhan (bardzo sobie chwalę), ale akurat tam wymiar talii w tabeli jest na tyle zaniżony, że musiałem kupić rozmiar mniejsze niż by to wynikało z pomiarów podanych przez producenta. 94cm są dla mnie idealne, więc wziąłem W36, który ma 37". Dodam że spodnie zupełnie się nie skurczyły po praniu. Rozmiary TimeChatcher z tabeli sprawdzały mi się bardzo dobrze. Peter Christian wziąłem za duże W38, bo właśnie 37" jest dla mnie idealne, a oni oferują albo 36" albo 38". EDYCJA Cytat mam 2 pary OG107 od SauceZhan (bardzo sobie chwalę) Zerknąłem na proporcje, i tutaj promuję produkt Bronsona. 1 Cytuj
vinx78 Opublikowano 20 Września Zgłoś Opublikowano 20 Września On 9/19/2026 at 2:33 PM, void said: Zerknąłem na proporcje, i tutaj promuję produkt Bronsona. Proporcje istotnie się różnią, każdy producent proponuje w zasadzie własną wariację na temat wojskowego oryginału. Ja mam wersję "straight fit", która jest znacznie smuklejsza - ma ciut niższy stan (do pępka) i trochę węższe nogawki. Jakoś tak zgrabniej się układa. Ten szerszy "wojskowy" krój od SauceZhan w istocie wypada dość workowato, ale może kiedyś się skuszę na wersję w białym kolorze, to napiszę, jak w rzeczywistości się nosi Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 21 Września Zgłoś Opublikowano 21 Września @vinx78 jaki rozmiar polecasz na +- 90 cm w pasie , SauceZhan OG107 straight , W34 ? worki od Bronsona już do mnie lecą Cytuj
void Opublikowano 21 Września Zgłoś Opublikowano 21 Września OG107 powinny mieć regulatory na guziki, więc wtedy lepiej wziąć większy z dwóch rozmiarów. Nie wiem czy SauceZhan je zachowało. Cytuj
vinx78 Opublikowano 21 Września Zgłoś Opublikowano 21 Września 42 minutes ago, Szydlowsky said: @vinx78 jaki rozmiar polecasz na +- 90 cm w pasie , SauceZhan OG107 straight , W34 ? worki od Bronsona już do mnie lecą 37 minutes ago, void said: OG107 powinny mieć regulatory na guziki, więc wtedy lepiej wziąć większy z dwóch rozmiarów. Nie wiem czy SauceZhan je zachowało. @Szydlowsky W34 powinno być ok, do wymiaru pasa podanego w tabeli (86cm) spokojnie możesz doliczyć ok. 4cm, poza tym przy noszeniu się delikatnie rozciągają w pasie. Ja lubię jak spodnie z wyższym stanem mają 96cm i pasuje na mnie W36 (w tabeli 92cm, w realu właśnie ok. 96cm), z lekkim luzem. Polecam napisać do SauceZhan na czacie - szybko odpowiadają i dają trafne rekomendacje w kwestii rozmiarówki. @void SauceZhan nawiązuje do kilku historycznych modeli, tę markę robią ciuchowe nerdy Model OG107 z rozporkiem na guziki nie ma regulatorów talii i jest uszyty z nieco grubszej bawełny; ostatnio wprowadzili też model z rozporkiem na suwak z nieco lżejszej bawełny (gramatura bliska wojskowemu oryginałowi) i ten już ma regulatory na guziki, bo replikuje inną specyfikację US Army. Mam oba modele, lżejszy jest dobry na lato, cięższy już niekoniecznie. BTW - te dżinsy 1955 od TimeCatcher w rozmiarze 36 sztywno trzymają 94cm czy po założeniu ustępują np. o 2 cm? Bo jeśli W38 mają nominalnie w tabeli 99cm i jeszcze się trochę rozbiją, to będą dla mnie wyraźnie za luźne. 1 Cytuj
void Opublikowano 21 Września Zgłoś Opublikowano 21 Września 33 minuty temu, vinx78 napisał(a): te dżinsy 1955 od TimeCatcher w rozmiarze 36 sztywno trzymają 94cm czy po założeniu ustępują np. o 2 cm Trzymają ten wymiar. Jeśli lubisz 96cm to będzie Ci się w nich źle siedzieć. Cytuj
vinx78 Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września On 9/21/2026 at 2:26 PM, void said: Trzymają ten wymiar. Jeśli lubisz 96cm to będzie Ci się w nich źle siedzieć. Kupiłem, po tygodniu przyszły. Jakość dobra, zwłaszcza w relacji do ceny, ale daleko im np. do Edwinów czy amerykańskich Brave Starów. Czyli przewidywalnie Niestety - tak jak sądziłem - talia jest szersza niż wynikałoby to z opisu (i to o jakieś 2-3 cm) i w związku z tym się nie nadaje. Właśnie sprawdzam, jak dokonać wymiany na mniejszy rozmiar. EDIT: Majfrend odpisał uprzejmie, żebym na własny koszt odesłał paczkę do agenta we Francji, bo dla klientów z Polski nie ma opcji darmowego zwrotu ani wymiany. Najtańszą opcją jest bodaj Global Expres Poczty Polskiej - 53 PLN (inne opcje kurierskie zaczynają się od ponad 80 zł). Przy okazji dowiedziałem się, że Poczta nie pozwala już wysyłać żadnych przedmiotów w listach, co robiłem od dekady. To się chyba nazywa "postęp" xD TLDR: w ciągu kilku godzin sprzedałem te dżinsy na Vinted za 90% ceny zakupu. Chędoż się, Poczto Polska, i Ty, drogi Majfrendzie, też. 1 Cytuj
void Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października Ja dostaję tylko UK i Chiny jako możliwość zwrotu z kraju drugiej kategorii. UK to było chyba 63zł. Które jeansy Edwina maja sensowny krój? Widziałem tylko oferty płytkich. Cytuj
vinx78 Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października 6 hours ago, void said: Ja dostaję tylko UK i Chiny jako możliwość zwrotu z kraju drugiej kategorii. UK to było chyba 63zł. Które jeansy Edwina maja sensowny krój? Widziałem tylko oferty płytkich. Niedawno Time Catcher podpisał umowę z jakimś agentem od zwrotów we Francji i teraz tam należy odsyłać. Niby to postęp, bo już w obrębie EU, ale ceny usług kurierskich zrobiły się naprawdę zabijające, zwłaszcza w relacji do cen chińskich ciuchów. Dlatego zamiast zwracać nietrafione rozmiary i wyrzucać pieniądze w błoto, wrzucam je na Vinted, gdzie szybko schodzą za 80%-90% ceny. Kilka ładnych zdjęć, rzetelny opis po angielsku, dokładnie zmierzone wymiary i gąszcz hasztagów wygenerowanych przez AI - jak dotąd się to sprawdza. Na temat krojów Edwina się nie wypowiem, bo obecnie nie mam żadnych dżinsów z tej firmy. Nosiłem ich sporo jakieś 7-10 lat temu, ale żadne nie miały naprawdę wysokiego stanu (ba, ja nawet wtedy nie wiedziałem, że coś takiego w dżinsach istnieje), co najwyżej średni lub lekko podwyższony. Nie wiem, co Edwin szyje teraz. Nie mam też pojęcia, jakie modele nosiłem dawniej, bo brałem je od mojego brata, denimheada i miłośnika naprawdę dobrego workwearu. Jako że waga mu mocno jeździła w obie strony, to często dawał mi stertę zajebistych ubrań, kiedy akurat ja osiągałem odpowiedni rozmiar. Szczególnie lubiłem dżinsy Brave Star, szyte w USA (też nie wiem, które modele nosiłem, ale były naprawdę super). A wracając do pytania - porównywałem tylko ogólną jakość wykonania dżinsów TC do znanych mi dobrze Edwinów i Brave Starów. Krój tych chińczyków jest bardzo ok, choć jak dla mnie trochę nazbyt "baggy". 1 Cytuj
void Opublikowano Sobota o 07:55 Zgłoś Opublikowano Sobota o 07:55 Mnie właśnie krój TC bardzo się podoba. Z ciekawości chciałem zobaczyć lepszy denim, ale z kroju nie zrezygnuję. Jeśli 1955 Ci wydał się zbyt obszerny, 1966 jest minimalnie węższy. Obejściem problemów z odsyłką do TC, jest kupowanie ubrań od handlarzy na aliexpress, ale mnie się nie chce, nie muszę odsyłać jak dotąd. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi