The Kozlow Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Witam, Dziś zauważyłem na Puławskiej pod numerem 140 nie zachęcająco wyglądający szyld z napisem: Szycie na miarę, poprawki etc.-standard. Google bez problemu pomógł znaleźć mi potrzebne namiary na zakład Pana Dariusza. Postanowiłem więc zadzwonić do zakładu. Dowiedziałem się, iż koszt uszycia 3 częściowego garnituru wraz z dodatkami to koszt 1230zł, przy czym koszt uszycia spodni to 230zł. Oczywiście usłyszawszy cenę nie pytałem o dalsze detale. Czy któryś z Panów miał styczność z tym zakładem? Czyżby najtańszy krawiec w stolicy? link do strony - bez fajerwerków. http://krawiec.info.pl/ Cytuj
Kyle Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Czyżby najtańszy krawiec w stolicy? E tam, mogę wskazać adres, pod którym obstalujesz trzyczęściowy za 950 zł za igłę. Pozostaje tylko pytanie, czy ten znaleziony przez Ciebie wpisuje się jakościowo w nurt krawców budżetowych, czy też jest perełką w stylu Kruszewskiego. Skoro już znalazłeś, to zamów spodnie albo kamizelkę w ramach testów. Cytuj
The Kozlow Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Zima tuż tuż ile m na kamizelkę potrzeba? Skłaniam się ku zestawowi spodnie + kamizelka:-) Cytuj
Kyle Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Prospołeczna postawa . Trochę ponad 2m (+ 0,2 albo 0,3) materiału powinno starczyć na wszystko. Cytuj
Kyle Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Prospołeczna postawa . Trochę ponad 2m (+ 0,2 albo 0,3) materiału powinno starczyć na wszystko. The Kozlow, przepraszam, źle jakoś odczytałem posta, wyszło mi, że chcesz spodnie i kamizelkę (co byłoby w miarę rozsądnym testem nieznanego krawca). Jak chcesz spodnie i marynarkę, to ze 3 metry trzeba. Cytuj
JJN Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 są jakieś postępy? bardzo proszę o relację, ponieważ cena bardzo kusi Cytuj
Mr Zdandysiały Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 Przez bez mała 7 lat ktoś miał styczność z szyciem miarowym u tego krawca i byłby skłonny podzielić się doświadczeniami? Cytuj
Mr.G Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 W dniu 13.09.2019 o 14:50, Mr Zdandysiały napisał: Przez bez mała 7 lat ktoś miał styczność z szyciem miarowym u tego krawca i byłby skłonny podzielić się doświadczeniami? @Mr Zdandysiały Miałem styczność. Szyłem kamizelkę z 2 lata temu i spodnie w tym roku, jestem bardzo zadowolony, wykonanie staranne, stosuje się bardzo dokładnie do wszystkich wytycznych i życzeń, dopasowanie trochę swobodniejsze ale zgrabne i śledzące sylwetkę. Ogólnie polecam do prostych klasycznych projektów Chiałem zamówię ostatnio sportową marynarkę w neapolitańskim stylu, odmówił ze względu na koszulowe wszycie rękawa, uczciwie stwierdził że nigdy tak nie robił i nie chce ryzykować Stwierdził też że nie poleca bo szyje klasycznie i uważam że ramiona zawsze powinny być chociaz minimalnie podbudowane. Znajomy szył klasyczny prosty granatowy garnitur i wyszło ładnie sam też jest zadowolony. Spodnie i kamizelki na pewno w tej cenie warto u niego uszyć, sprawdzić. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi