Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś zauważyłem na Puławskiej pod numerem 140 nie zachęcająco wyglądający szyld z napisem: Szycie na miarę,

poprawki etc.-standard.

Google bez problemu pomógł znaleźć mi potrzebne namiary na zakład Pana Dariusza. Postanowiłem więc zadzwonić do zakładu. Dowiedziałem się, iż koszt uszycia 3 częściowego garnituru wraz z dodatkami to koszt 1230zł, przy czym koszt uszycia spodni to 230zł. Oczywiście usłyszawszy cenę nie pytałem o dalsze detale. Czy któryś z Panów miał styczność z tym zakładem?

Czyżby najtańszy krawiec w stolicy?

link do strony - bez fajerwerków.

http://krawiec.info.pl/

Opublikowano

Czyżby najtańszy krawiec w stolicy?

E tam, mogę wskazać adres, pod którym obstalujesz trzyczęściowy za 950 zł za igłę. Pozostaje tylko pytanie, czy ten znaleziony przez Ciebie wpisuje się jakościowo w nurt krawców budżetowych, czy też jest perełką w stylu Kruszewskiego. Skoro już znalazłeś, to zamów spodnie albo kamizelkę w ramach testów.

Opublikowano

Prospołeczna postawa :) . Trochę ponad 2m (+ 0,2 albo 0,3) materiału powinno starczyć na wszystko.

The Kozlow, przepraszam, źle jakoś odczytałem posta, wyszło mi, że chcesz spodnie i kamizelkę (co byłoby w miarę rozsądnym testem nieznanego krawca). Jak chcesz spodnie i marynarkę, to ze 3 metry trzeba.

• 1 miesiąc temu...
  • 6 lat później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 13.09.2019 o 14:50, Mr Zdandysiały napisał:

Przez bez mała 7 lat ktoś miał styczność z szyciem miarowym u tego krawca i byłby skłonny podzielić się doświadczeniami?

@Mr Zdandysiały Miałem styczność.

Szyłem kamizelkę z 2 lata temu i spodnie w tym roku, jestem bardzo zadowolony, wykonanie staranne, stosuje się bardzo dokładnie do wszystkich wytycznych i życzeń, dopasowanie trochę swobodniejsze ale zgrabne i śledzące sylwetkę.

Ogólnie polecam do prostych klasycznych projektów 

Chiałem zamówię ostatnio sportową marynarkę w neapolitańskim stylu, odmówił ze względu na koszulowe wszycie rękawa, uczciwie stwierdził że nigdy tak nie robił i nie chce ryzykować 

Stwierdził też że nie poleca bo szyje klasycznie i uważam że ramiona zawsze powinny być chociaz minimalnie podbudowane. 

Znajomy szył klasyczny prosty granatowy garnitur i wyszło ładnie sam też jest zadowolony.

Spodnie i kamizelki na pewno w tej cenie warto u niego uszyć, sprawdzić.

• Like 2