torunianin Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Panowie, czy ktoś z Was może polecić, jakiegoś krawca lub krawcową, którzy znają się na poprawianiu swetrów - skracanie rękawów, zwężanie itp. ? Byłem w jednym miejscu na Twardej (niedaleko skrzyżowania z Żelazną), ale każą sobie płacić jak za zboże - 50 zł za skrócenie rękawów i zwężenie. Co ciekawe skracają też krawaty. Pozdr Filip Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Skracałem o kilka cm wełniany kardigan w zakładzie Igiełka przy Marszałkowskiej http://www.infojurikom.com.pl/igielka.html. Poprawka była niebanalna, ponieważ trzeba było go skrócić po oczkach, a i jeszcze guzik trzeba było przenieść. + z kardiganem udało się - nie było tanio, no i skracałem przy okazji t-shirt z długimi rękawami i przez pomyłkę pani podcięła również o kilka cm rękawy (co gorsza uczulałem ją przy zamówieniu, że rękawy są ok...). Ale może to wyjątkowa pomyłka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ventel Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 Odświeżam temat. Czy ktoś skracał rękawy, taliował sweter kaszmirowy u krawca? Jest to możliwe do dobrego wykonania? Jak z cenami takich przeróbek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zixart Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Wełna + kaszmir, poprawki krawieckie na smolnej, skracanie rękawów, chyba 25 zł, wykonanie ok ale bez porównania do fabrycznego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blue Boy Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Na rogu Żurawiej i Kruczej jest zakład, który według info w witrynie w tym się specjalizuje, ale nie korzystałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts