torunianin Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Panowie, czy ktoś z Was może polecić, jakiegoś krawca lub krawcową, którzy znają się na poprawianiu swetrów - skracanie rękawów, zwężanie itp. ? Byłem w jednym miejscu na Twardej (niedaleko skrzyżowania z Żelazną), ale każą sobie płacić jak za zboże - 50 zł za skrócenie rękawów i zwężenie. Co ciekawe skracają też krawaty. Pozdr Filip Cytuj
Dan Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Skracałem o kilka cm wełniany kardigan w zakładzie Igiełka przy Marszałkowskiej http://www.infojurikom.com.pl/igielka.html. Poprawka była niebanalna, ponieważ trzeba było go skrócić po oczkach, a i jeszcze guzik trzeba było przenieść. + z kardiganem udało się - nie było tanio, no i skracałem przy okazji t-shirt z długimi rękawami i przez pomyłkę pani podcięła również o kilka cm rękawy (co gorsza uczulałem ją przy zamówieniu, że rękawy są ok...). Ale może to wyjątkowa pomyłka... Cytuj
ventel Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2015 Odświeżam temat. Czy ktoś skracał rękawy, taliował sweter kaszmirowy u krawca? Jest to możliwe do dobrego wykonania? Jak z cenami takich przeróbek? Cytuj
zixart Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Wełna + kaszmir, poprawki krawieckie na smolnej, skracanie rękawów, chyba 25 zł, wykonanie ok ale bez porównania do fabrycznego. Cytuj
The Blue Boy Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Na rogu Żurawiej i Kruczej jest zakład, który według info w witrynie w tym się specjalizuje, ale nie korzystałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi