torunianin Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Panowie, czy ktoś z Was może polecić, jakiegoś krawca lub krawcową, którzy znają się na poprawianiu swetrów - skracanie rękawów, zwężanie itp. ? Byłem w jednym miejscu na Twardej (niedaleko skrzyżowania z Żelazną), ale każą sobie płacić jak za zboże - 50 zł za skrócenie rękawów i zwężenie. Co ciekawe skracają też krawaty. Pozdr Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Skracałem o kilka cm wełniany kardigan w zakładzie Igiełka przy Marszałkowskiej http://www.infojurikom.com.pl/igielka.html. Poprawka była niebanalna, ponieważ trzeba było go skrócić po oczkach, a i jeszcze guzik trzeba było przenieść. + z kardiganem udało się - nie było tanio, no i skracałem przy okazji t-shirt z długimi rękawami i przez pomyłkę pani podcięła również o kilka cm rękawy (co gorsza uczulałem ją przy zamówieniu, że rękawy są ok...). Ale może to wyjątkowa pomyłka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ventel Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Odświeżam temat. Czy ktoś skracał rękawy, taliował sweter kaszmirowy u krawca? Jest to możliwe do dobrego wykonania? Jak z cenami takich przeróbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Wełna + kaszmir, poprawki krawieckie na smolnej, skracanie rękawów, chyba 25 zł, wykonanie ok ale bez porównania do fabrycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Na rogu Żurawiej i Kruczej jest zakład, który według info w witrynie w tym się specjalizuje, ale nie korzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi