Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. SeraFinn Napisano 3 Marzec 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2023 Tak jak pisałem w temacie me.spoke umieszczam zdjęcia swojego płaszcza + opis. Tkanina od loro piana (wielbłąd/kaszmir) - gramatura prawie 700 gram - kolor czarny - podszewka srebrna w delikatny pasek - pojedynczą watolina wełniana - guziki rogowe. W skrócie bo po co przedłużać. Płaszcz będzie używany przy większych minusowych temperaturach. Opis: płaszcz dwurzędowy, poniżej kolan posiadający dość szerokie ostre klapy z dwiema obszytymi butonierkami, brustasza odpowiednio szeroka by ładnie wyeksponować rękawiczki (tutaj będziemy mieli od Pana Jamrozińskiego), kieszenie z patkami z tyłu mamy potrójnego dragona, kontrafałda, rozcięcie z rozporkiem (chociaż może słabo widocznym). 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 3 Marzec 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2023 Jak coś to w dzień mogę zrobić zdjęcie słabiej widocznych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2023 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 4 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2023 Ciekawi mnie czapka. Kto ją uszył? Czy miałeś już z tej pracowni jakąś czapkę "testową", czy od razu zamówiłeś z ostatecznego materiału ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 5 Marzec 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2023 @Velahrn uszyła Pani Grażyna Jakubowska-Piekut (zakład na rądzie Wiatraczna, łatwo trafić bo koło żabki i jubilera - na forum była wspomniana w temacie o czapnikach - mam po sąsiedzku, więc od czasu, do czasu jak najdzie ochota to odwiedzam). Ogólnie nie narzekam na ich wyroby, mam kilka kaszkietów (oprychówki, cyklistówki, angielki), dwie maciejówka, kapelusze paname i fedorę. Ceny są znośne (180 za taką jak w temacie), do jakości nie mogę się przyczepić (mam jedną, która może iść do 1 klasy szkoły podstawowej, bez znaków starzenia, przy dość częstym użytkowaniu). PS: Ogólnie wybierając się na trzydziesto minutowy spacer mam dwa zakłady produkujące czapki/kapelusze (rondo Wiatraczna i przy parku Skaryszewskim, chociaż jeden bardziej dla Panów a drugi dla Pań - na Derbach/Wielkiej Warszawskiej, często widuję Panie w kapeluszach z drugiego zakładu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi