King of spades Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2022 Gdzie mogę zakupić dobre tkaniny do uszycia chinosów? Czy orientuje się ktoś gdzie np. można zakupić tkaniny Brisbane Moss w niewielkich ilosciach (materiał do 3 - 4 par), albo może zna ktoś jakiegoś krawca który szyje z ich tkanin? Cytuj
Velahrn Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2022 5 godzin temu, King of spades napisał: Gdzie mogę zakupić dobre tkaniny do uszycia chinosów? Czy orientuje się ktoś gdzie np. można zakupić tkaniny Brisbane Moss w niewielkich ilosciach (materiał do 3 - 4 par), albo może zna ktoś jakiegoś krawca który szyje z ich tkanin? Poszukaj na ebay.co.uk, jest trochę tkanin do wyboru. Kiedyś w ogóle ebay brytyjski to była bajka, teraz koszty dostawy bardzo podrożały, a prawie każda przesyłka jest przechwytywana przez celników. Mimo to, i tak wychodzi znacznie taniej niż kupno w Polsce. Zastanów się też, czy na pewno chcesz szyć spodnie bawełniane. Ja uszyłem łącznie kilkanaście par spodni, różnych krawców, i uważam bawełnę za kiepską tkaninę na spodnie (z wyjątkiem denimu). Obecnie szyje tylko i wyłącznie z wełny. Więcej opisałem w tym temacie 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi