pibro Napisano 18 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2010 Witam, Mam takie pytanie - jaki kawałek materiału jest potrzebny na uszycie np. spodni, koszuli, marynarki? Zazwyczaj rolka materiału ma ok. 150 cm szerokości? Zobaczyłem, że niedaleko mnie jest krawiec, chętnie bym sobie sprawił jakieś ciekawe spodnie na początek mojej bespoke-przygody;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 18 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2010 Idz do niego i zapytaj. To zależy od twoich wymiarów. Ja przy wzroście 180 i wadze ok 75 potrzebuję 3 m na garnitur, z czego 1,2 na spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTom777 Napisano 24 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2010 Wg Pana Krupy na osobnika do 180cm wzrostu, 73 kg wagi (kłaniam się) 2,8m bez kamizelki oraz 3.6m z kamizelka. Jezeli material ma fakturę, to dodatkowo 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdomin Napisano 24 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2010 Chyba warto wcześniej sprawdzić szerokość rolki. Dziś widziałem ofertę pięknego jedwabiu na garnitur - rolka ok. 120 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ę-żine Napisano 24 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2010 Dziś widziałem ofertę pięknego jedwabiu na garnitur - rolka ok. 120 cm. Może się nie znam, ale błyszcząca tkanina jaką jest jedwab byłaby ekstrawagacją jeżeli chodzi o garnitur. Swoją drogą czy ktoś w ogole widział klasyczny(nie tam jakieś modowe wymysły) garnitur z jedwabiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdomin Napisano 24 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2010 Nie każdy jedwab się mocno błyszczy. Dużo zależy od splotu tkaniny, a to było płótno, a nie atłas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi