Skocz do zawartości

Wietrzenie garderoby = pomaganie innym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, w związku z sugestią +Immune+ zakładam temat.

Wielu z Was zapewne ma w domu zalegające, niepotrzebne ciuchy z czasów przed forum lub takie, z których wyrośliście. Ja większości się pozbyłem i jest mi z tym dobrze :D. Przy okazji obdarowałem jedną z organizacji działającej w mojej dzielnicy zrzeszającej ponad 1500 emerytów, rencistów i inwalidów. Wspaniali ludzie, z którymi uwielbiam spędzać czas. Na początku lutego zresztą wspolnie organizujemy taki dancing dla starszych osób w mojej dzielnicy. :) Jeśli będziecie mieli ochotę im pomóc, piszcie w PW. Jeśli macie ochotę pomóc innej organizacji, a nie wiecie, jak to ogarnąć, albo nie macie czasu - piszcie na PW. Zajmę się tematem.

I jeszcze jedno... jeśli wydaje się Wam, że dana rzecz prawie na pewno nikomu się nie przyda, to prawie na pewno nie macie racji. :D

Istnieje możliwość zwrotu kosztów wysyłki lub podjechanie na terenie Warszawy po "towar".

Opublikowano

ja robilem jedno wietrzenie z pol roku temu, ale znajdzie sie u mnie nadal sporo rzeczy, których moge sie pozbyc. na pewno troche krawatow, koszul, kilka garniturow.

Może zamiast oddawac to emerytom to może jakoś zorganizować "sprzedaż/rozdawania garażowe" dla młodszych kolegów forumowych i studentów, którzy są dopiero na dorobku ?

Opublikowano

Jeśli można wyrazić zainteresowanie jako nabywca, to jako początkujący pasjonat z niezbyt wyszukanym budżetem chętnie przyjąłbym taką formę pomocy. Krawaty, poszetki są u mnie mile widziane bo szafa dopiero raczkuje i jeśli komuś naprawdę nie są potrzebne i chciałby oddać, chętnie przyjmę. Pokrywam oczywiście koszty przesyłki.

Z innych części garderoby mógłbym przyjąć koszule 38/182cm lub marynarki 46 bądź inne rzeczy w tych niezbyt niewielkich rozmiarach.

Pozdrawiam

Opublikowano

Trochę więcej o samej organizacji, o której pisałem. Są to wspaniałe nie najmłodsze już osoby działające w Polskim Związku Emerytów, Rencistów i Inwalidów oddział Targówek (http://pzeri.kei.pl/). Ich sytuacja jest niełatwa, radość im sprawia, jak dostaną kilka ryz papieru, albo jak im ktoś naprawi piętnastoletnią drukarkę bądź wydrukuje coś w kolorze (to nie jest przesada). Organizują się sami nie mając (prawie) grosza przy duszy, ale mają dużo zapału, organizują sobie czas, koła zainteresowań, koncerty, pokazy, spotkania. A do tego wśród najbiedniejszych spośród siebie organizują rozdawanie żywności i ubrań. Od jednej ze spółdzielni dostali lokal w piwnicy, gdzie zrobili miejsce zbiórki i rozdawania ubrań. A piszę o nich, bo po prostu miło jest pomagać tym, których się zna i ceni. Ostatnie pół roku bardzo zmieniło moje spojrzenie na ludzi starszych. Niesamowita ekipa.

A tu w gratisie link do strony seniora z Targówka, który filmuje wszystko, co się wokół nich dzieje i umieszcza w necie. :)http://seniorztargowka.blogspot.com/