M.D. Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Czy ktoś mógłby polecić w miarę przyzwoitego krawca na studencką kieszeń? Priorytetem jest właśnie cena, ponieważ zamierzam jedynie zwężać spodnie, marynarki i płaszcz w talii. Z tego co mi się wydaje, nie jest to czynność wymagająca wysokich umiejętności. Mam co prawda swoją pobliską krawcową, robi porządnie i tanio, jednak robi po prostu tak jak się jej pokaże. Wydaje mi się, że krawiec którego szukam powinien mieć jednak minimalne pojęcie o klasycznych męskich ubraniach (moja krawcowa z pewnością go nie posiada) i gdzieniegdzie doradzić, a raczej samemu podczas pracy nie zdefasonować np. marynarki. Chyba, że moje obawy są zbyt przesadzone i zwężenie marynarki o 3-4cm ciężko jest zrobić źle. I jak już jesteśmy przy temacie, prosiłbym również o polecenie jakichś (również tanich) punktów, w którym można sobie wyprać i wyprasować marynarkę Cytuj
Otto Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Co do pralni chemicznej, jest taka na Krowoderskiej, po prawej stronie idąc od Plant, w bramie (trzeba dzwonić domofonem o ile nie jest otwarta). Obsługuje sympatyczny, ale specyficzny pan, bardzo dobrze prasują. Jest jeden mankament: trzeba rzeczy szybko odbierać, kiedyś przetrzymałem ponad tydzień i niestety nie były pierwszej świeżości co do aromatu Typowych sieciówek pralniowych nie polecam, potrafią wybłyszczać beznamiętnych prasowaniem. Cytuj
SirThomas Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ostatnio szyłem u krawca na ul.Dietla 40 kamizelkę tweedowa. Bardzo dobra robota. Owy Krawiec robi wszelkiego rodzaju poprawki męskiej garderoby jak i szyje. Adres:Kraków, Dietla 40 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi