Skocz do zawartości

Spodnie - kilka informacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Sam sobie nie poradzę, więc pomyślałem, że może ktoś pomoże :-) 

Chciałbym uszyć takie spodnie jak na załączonym obrazku (nie moje - znalezione w Internecie). Ze wszystkich przejrzanych te wyglądają w 100% tak jak sobie bym to wyobrażał, tj. zwężane, podwyższony stan, zaszewki, nie-wełniane (przy okazji - jakie grupy tkanin się do tego nadają? Chodzi mi o materiały, które są używane chyba częściej w chinosach, tj. są takie jakby bardziej sztywne od wełny. Czy do spodni z tego rodzaju materiału wypada nosić szelki?

Ostatnie pytanie - gdzie w Warszawie najlepiej byłoby się z tym udać? Biorąc pod uwagę, że jestem żółtodziobem i właściwie mogę jedynie pokazać zdjęcie licząc na podobny efekt. Nie szukam tanio, ale też nie chciałbym przekraczać 1200 zł - no chyba, że się nie da :-)

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam.

Punto

IMG_8316.JPG

• Like 1
Opublikowano

Hej!

Witaj na forum :)

Jeżeli wiesz co chcesz to w mojej opinii powinieneś spróbować Luxire. Jest na forum wątek o tej firmie, mają dość rozbudowanego instagrama, a w sieci znajdziesz miliony opinii o nich. Ostatnio zamówiłem od nich spodnie i ogólnie są właśnie w stylu takim jak Ty chcesz (przy czym to Ty opisujesz im co tak naprawdę chcesz, a oni robią). Nie mam zdjęcia, mogę zrobić jak chcesz, ale w Google możesz znaleźć podobne realizacje, jak np. ta:

image.thumb.png.51ce9533a1e2db38a61fc1f14c1d30ff.png

Pozostaje jedynie kwestia wyboru materiału oraz opisania swoich wymiarów i parametrów spodni. 
Ten materiał np. wygląda podobnie https://luxire.com/collections/pants/products/copper-chino#/. lub https://luxire.com/collections/pants/products/sr_227_dark-khaki-twill-chinos#/ Cena - 389zł + vat/cło na granicy, to i tak dużo taniej niż szukasz. 

Natomiast jeżeli chcesz mieć takie problemy z głowy to na forum  są wątki o zakładach w warszawie https://forum.butwbutonierce.pl/forum/4-przewodnik-miejski. Możesz napisać bezpośrednio do nich i spytać ile takie coś może kosztować.

Z innych miejsc - benevento ma posobne spodnie ale z innymi detalami. https://benevento.pl/chinosy-slap-up/836-2391-barnaba-ii-sartorial-chinos-taupe.html#/40-rozmiar-44. Mam je o niestety za bardzo je zwęziłem, ale efekt też jest podobny do tego co chcesz.
SuitSupply Custom Made też myślę, że by podołało, tylko nie możesz wybrać tylu detali co w Luxire. Za to masz możliwość zwrotu rzeczy custom made.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Zdjęcie spodni, które wkleił @punto ma wbrew pierwszemu odbiorowi wizualnemu inny wykrój stanu, głownie z tyłu, o czym świadczy fałda na boku uda. Czy Ty sobie @punto zdajesz sprawę, że w takim wykroju (zwężane, manszety, wysoki stan itd.) tyłek będzie wyglądał źle

EDIT Moderacja: nie tolerujemy niegrzecznych i wulgarnych aluzji. Proszę zachować kulturę wypowiedzi. Jeśli nie potrafisz się zachować nie jesteś mile widziany.

Edytowane przez Sir Well Endowed
Wulgarne aluzje
Opublikowano
W dniu 16.10.2020 o 22:31, JMes napisał:

Zdjęcie spodni, które wkleił @punto ma wbrew pierwszemu odbiorowi wizualnemu inny wykrój stanu, głownie z tyłu, o czym świadczy fałda na boku uda. Czy Ty sobie @punto zdajesz sprawę, że w takim wykroju (zwężane, manszety, wysoki stan itd.) tyłek będzie wyglądał źle

Haha no trudno, rzadko oglądam się od tyłu, a efekt od przodu rozumiem, że nie jest może czymś stricte klasycznym, natomiast chciałbym spróbować - najwyżej kolejne bym modyfikował. A właśnie miałem zapytać, czemu taki krój jest tak rzadko spotykany...