Nenion Napisano 20 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2020 Cześć, świeżo odebrałem moje pierwsze porządniejsze (!) buty - berwick 376. Zastanawiam się, czy nie są za małe - oba są dość wąskie, również w podbiciu, w porównaniu do tego co nosiłem do tej pory. Natomiast w lewym czuje się super komfortowo, wielogodzinne przebywanie w tym bucie nie powodowałoby żadnego bólu itd., o tyle w prawym jest gorzej - odczuwalny dyskomfort i w podbiciu, i w miejscu gdzie zaczyna się kość śródstopia palucha (miejscu gdzie robią się haluksy) - również na szerokość mogłoby być lepiej. Kompletnie nie mam doświadczenia, żeby zdecydować - uda się je rozchodzić, czy lepiej odesłać. Ewentualnie wymienić prawy na pół/rozmiar większy 🤪. Na długość oba bez zarzutu. Załączam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 20 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2020 Myślałeś o delikatnym rozciąganiu u szewca? Sztyblety rozciąga się dość łatwo i bezpiecznie. Jeżeli lewy jest dobry to, jak pójdziesz w górę z rozmiarem buty będą latać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 @Nenion, spróbuj z cieńszymi skarpetami. Zakładając poprawnie wykonane buty i dopasowanie lewego, prawy but powinien się dopasować i dyskomfort powinien zniknąć po kilku wyjściach. Gdyby tak się nie stało, to jak wyżej pisze @pablocito - ogarnięty szewc nie powinien mieć kłopotu z rozciągnięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi