Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szanowni,
z myślą o promocji Stowarzyszenia uosabiającego wyznawane przez nas idee klasycznego ubioru, savoir-vivre i dress code'u oraz w trosce o ożywienie forumowych dyskusji, postanowiłem utworzyć nakładkę na zdjęcie profilowe na Facebooku (aż dziwne, że do tej pory nikt jeszcze tego nie zrobił).
W mediach społecznościowych ze smutkiem zauważam ogniskowanie się osób, zainteresowanych ww. tematyką, wokół poszczególnych blogerów modowych, z jednoczesnym pominięciem naszych forumowych kątów. W świecie wirtualnym, przedmiotowa nakładka pełni swego rodzaju rolę nieprodukowanej już niestety stowarzyszeniowej wpinki do butonierki. Jest jednak jedno "ale" - nakładka zobowiązuje. Z chwilą jej nałożenia, stajemy się poniekąd ambasadorami ww. idei - pamiętajmy o tym, kiedy mamy zamiar udostępnić np. wątpliwą treść, dyskutując w swobodnym gronie na Facebooku.

Jako że zdjęcie profilowe przedstawia stricte twarz użytkownika, dość komicznym byłoby utworzenie nakładki ze stowarzyszeniowym butem, umieszczonym na wysokości ust lub... nosa ;) Dodatkowo, niewtajemniczony odbiorca miałby nie lada kłopot z rozszyfrowaniem znaczenia tegoż obuwia na naszej twarzy, a chodzi przecież o przejrzystą promocję wyznawanych przez nas wartości. Karykaturalne byłoby także umieszczenie wąsów, krawata, muszki, monokla bądź cylindra, stąd zdecydowałem się na prostą a zarazem wymowną formę nakładki w postaci nazwy stowarzyszenia. Myślałem jeszcze o stworzeniu stowarzyszeniowej nakładki na zdjęcia, które są dodawane do relacji na Facebooku, jednak odstąpiłem od tego pomysłu po przeczytaniu komunikatu, który brzmi: "29 listopada br. nakładki przesłane przez użytkowników przestaną być wyświetlane w aparacie Facebooka".

Wersja standardowa nakładki:

Wersja z biało-błękitną tasiemką:

Wersja ze złotymi wstawkami:

UWAGA: Przy wybieraniu nakładki upewnij się, że suwak służący do powiększania zdjęcia, jest maksymalnie przesunięty do lewej krawędzi.
Nie zapomnij także ustawić opcji: "Przełącz ponownie na poprzednie zdjęcie profilowe za: Nigdy".

Zauważyłeś kogoś ze stowarzyszeniową nakładką? Dodaj go do znajomych i nawiązuj kontakty!
Do zobaczenia na Facebooku :)
  • Like 4