Velahrn Napisano 6 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2019 Cześć! Kupiłem ostatnio na massdropie model Seiko niedostępny w Polsce - dokładnie to SGEH67. Działał bez zarzutu przez dwa tygodnie. Po tym czasie, gdy zakładałem go do pracy na popołudnie, zauważyłem, że zamiast ~12.30, wskazuje ~5.50. Zegarek chodził normalnie. Przestawiłem go i od tego czas - minął tydzień - chodzi bez zarzutu, nie gubi ani minuty. Głowie się teraz, co mogło być tego przyczyną. Zatrzymał się na te siedem godzin? To zegarek kwarcowy, leżał wśród urządzeń elektronicznych - ładowarek, laptopa itd. - ale nie wiem, czy może to mieć jakiś wpływ? Było też bardzo gorąco - 30 C, końcówka sierpniowych upałów. Wysunęła się bateria? Nie wiem, czy jest sens iść do zegarmistrza, zwłaszcza że to się (jak na razie) nie powtórzyło. Komuś zdarzyło się coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Velahrn Napisano 2 Listopad 2019 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2019 Jeśli by kogoś ciekawiło, jako dalej potoczyła się ta sprawa. Ostatnio zauważyłem, jak moja półtoraroczna córka bardzo sprawnie przestawia wskazówki w zegarku, kręcąc koronką. No i kwestia brakujących godzin wyjaśniona :). 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi