MWojtylak Napisano 26 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2019 Szalom. Ostatnio nie za często tu bywam, ale dziś przychodzę z konkretnym zadaniem. Kilka dni temu przyszły do mnie izraelskie buty wojskowe z lat 60. (potrzebne mi do rekonstrukcji) i potrzebna mi jest pomoc w ich konserwacji, bowiem w temacie skór jakby nie patrzeć zabytkowych jestem dość zielony. Generalnie buty są w całkiem przyzwoitym stanie (spodziewałem się dużo gorszego). Żadnych uszkodzeń mechanicznych, prawdopodobnie buty przeleżały w magazynie przez te 60 lat. Jedyne co mi rzuca się w oczy to fakt, że skóra jest delikatnie sucha, ufajdana w starych warstwach pasty/wosku i mizdra wewnątrz buta jest nieco zbita. Co mógłbym zrobić żeby doprowadzić je do stanu jako takiej używalności? Czy traktować czymkolwiek podeszwę z krepy? EDIT: no i lepiej zrobić to samemu czy powierzyć komuś do zrobienia? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 26 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2019 Na początku zastosowałbym Saphir BDC Cleaning Lotion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi