Skocz do zawartości

MTM & Bespoke zakupy... w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Przede wszystkim chciałbym przywitać wszystkich tutaj piszących - cieszę się, że udało mi się trafić na to forum i mam nadzieję, że trochę tutaj zostanę...

Najpierw krótko o mnie: żyję i wydaję pieniądze poza granicami naszego pięknego kraju... niestety. Ostatnio jednak, z różnych powodów, zdarzyło się, że będę musiał dokonać sporych zakupów (około 10 koszul, kilka garniturów). Niestety, nie stać mnie aby dokonać takiego zakupu "naraz" u krawców, z których usług zazwyczaj korzystałem.

Stąd też wpadłem na wspaniały pomysł :). W Polsce z pewnością jest wielu świetnych krawców, którzy mają konkurencyjne ceny w porównaniu do SR itp. Nie mam jednak najmniejszego pojęcia o rynku w Polsce, cenach, ani dobrych warsztatach.

Stąd też moja prośba:

->Byłbym wdzięczny za polecenie krawców (?) uznawanych ogólnie za najlepszych, zajmujących się szyciem koszul (MTM/bespoke) jak i garniturów (bespoke). Wiem, że Zaremba był sławny swego czasu - ale z tego co mnie poinformowano, teraz pozostało jedynie nazwisko i zakład. Nie interesuje mnie marka - interesują mnie umiejętności i doświadczenie osoby, która będzie dokonywała pomiarów oraz trzymała igłę podczas szycia...

->Byłbym również wdzięczny za informację o cenach w Polsce za takie usługi.

Z góry dziękuję za pomoc. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to służę pomocą jeśli chodzi o robienie zakupów w Lodynie i Nowym Jorku, szczególnie w zakresie garniturów oraz obuwia :).

P.S. Tak po cichu liczę, że można kupić dobrej jakości koszule za mniej niż 800zł ...

Opublikowano

Stąd też moja prośba:

->Byłbym wdzięczny za polecenie krawców (?) uznawanych ogólnie za najlepszych, zajmujących się szyciem koszul (MTM/bespoke) jak i garniturów (bespoke). Wiem, że Zaremba był sławny swego czasu - ale z tego co mnie poinformowano, teraz pozostało jedynie nazwisko i zakład. Nie interesuje mnie marka - interesują mnie umiejętności i doświadczenie osoby, która będzie dokonywała pomiarów oraz trzymała igłę podczas szycia...

->Byłbym również wdzięczny za informację o cenach w Polsce za takie usługi.

P.S. Tak po cichu liczę, że można kupić dobrej jakości koszule za mniej niż 800zł ...

Zaremba wrócił do wysokiej formy. Zakład godny polecenia.

O tym i innych piszę u siebie na blogu.

Co do koszul to nie wiem czy poza panią Szydlik (której nie polecam) ktoś robi bespoke. Ale MTM mamy naprawdę na wysokim poziomie. DaVinci, E.Berg i parę innych firm które równierz mają swoje źródło w Tczewie.