xxxx Posted June 3, 2018 Report Share Posted June 3, 2018 Poszukuję informacji na temat tego zegarka. Otrzymałem go dawno temu w prezencie i od tego czasu leżał schowany w bezpiecznym miejscu. Wygląda podobnie do popularnych modeli Eco Drive, ale nie znalazłem nigdzie oficjalnej specyfikacji tego zegarka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvv Posted June 6, 2018 Report Share Posted June 6, 2018 W srodku mechanizm kwarcowy miyota kaliber 2500 do potwierdzenia po sciagnieciu dekla. Patrzac po datowniku to z dystrybucji dla krajów niemieckojezycznych. O ile na zdjeciach jest wszystko co masz, to brakuje Ci "end link'ow" do bransolety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxxx Posted June 6, 2018 Author Report Share Posted June 6, 2018 8 godzin temu, vvv napisał: W srodku mechanizm kwarcowy miyota kaliber 2500 do potwierdzenia po sciagnieciu dekla. Patrzac po datowniku to z dystrybucji dla krajów niemieckojezycznych. O ile na zdjeciach jest wszystko co masz, to brakuje Ci "end link'ow" do bransolety. Dziękuję za podpowiedź. Aby moje oczy ujrzały zawartość koperty muszę się udać do zegarmistrza. Czy jest jakiś inny, sprawdzony sposób usunięcia dekielka bez użycia specjalnego klucza? Czy do zegarka nada się pasek skórzany, czy raczej jest to zegarek przeznaczony do używania z bransoletą? PS. "end link'i" mam, ale nie umieściłem ich na zdjęciu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvv Posted June 13, 2018 Report Share Posted June 13, 2018 Zależy czy planujesz zabawy z zegarkami Możesz sobie zakupić podstawowy zestaw narzędzi zegarmistrzowskich obecnie nie są drogie. Jest dużo chińskich produktów dostępnych na portalach aukcyjnych. Do takich czynności powinny wystarczyć. Do odkręcenia dekla potrzebujesz klucz (podobny jak do odkręcania tarczy ze szklifierki tylko z regulacja średnicy). Do zegarka jak najbardziej możesz założyć pasek musisz tylko zmierzyć szerokość uszu i kupić pasek odpowiedniej szerokości. Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajix Posted July 19, 2018 Report Share Posted July 19, 2018 Witam. Mam pytanie odnośnie tego zegarka. Co to jest za zegarek nie mogę nigdzie takiego znaleźć.nazww to oroiosa international i potrzebuje znać więcej jego szczegółów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abnegat Posted August 26, 2018 Report Share Posted August 26, 2018 Koledzy, czy ktoś jest w stanie pomóc mi w określeniu modelu tego zegarka? https://m.ebay.ie/itm/MENS-VINTAGE-SEIKO-SPORTS-100-ALL-ORIGINAL-AND-PERFECT-WORKING-ORDER-1980s-/253797132975 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bażant Posted August 26, 2018 Report Share Posted August 26, 2018 @abnegat 10 sekund w Google h239-5050 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abnegat Posted August 26, 2018 Report Share Posted August 26, 2018 Bardzo dziękuję, ja próbowałem bez skutku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martini1088 Posted December 3, 2018 Report Share Posted December 3, 2018 Witam wszystkich czy jest ktos w stanie udzielić mi wiecej informacji na temat tych zrgarków: zaria,raketa,alfa z góry dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zimmermann Posted December 4, 2018 Report Share Posted December 4, 2018 Zapytaj tutaj http://zegarkiclub.pl/forum/forum/45-zegarki-rosyjskie-i-radzieckie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts