tomekkasperek Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 Podczas nakładania oleju do podeszw Saphir butelka przerwóciła się i zaplamiła but, który leżał obok. Jest to dość świeża sprawa, a niestety nie wiem jak mam się za to zabrać. Użyłem szamponu do zamszu, ale to jak widać nie przyniosło skutków (załączone zdjęcie wykonane po wykorzystaniu szamponu). Czy jest szansa na usunięcie takiej plamy, jeśli tak to jakim środkiem mogę to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 Spróbowałbym wodą z mydłem. Zrobić porządną pianę i spróbować to odciągać ręcznikiem papierowym kilka razy. Ale na stuprocentowe usunięcie bym nie liczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 Ja plamę z oleju silnikowego usunąłem, gumką, szczotką i universal clenerem tarrago. Została taka ledwo widoczna mgiełka. Operację powtórzę jak nie zniknie w 100% to w wolnej chwili potraktuje omnidianem, tylko potem trzeba odświeżyć kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 A z punktowym przypaleniem zamszu ktoś walczył? Sezon grillowy rozpoczęty, chwila nieuwagi i tragedia w rodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darki Napisano 5 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2018 Dzień Dobry na plamę spróbuj Avel Hussard polecam co do przypalenia zamszu Mateusz to zapytam i napiszę Dariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 5 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2018 Mąka ziemniaczana + odrobina wody i robisz z tego pseudo ciasto - nakładasz je na zaplamione miejsca i wciskasz w skórę (ubijasz na skórze np. palcem). Czekasz, aż wyschnie i wyczesujesz szczoteczką. Po jednym zabiegu nie będzie oszałamiającego efektu, ale parę razy powtórzone może przynieść niezły skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi