Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damiance Napisano 4 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 Drodzy forumowicze, niniejszym wywiadem rozpoczynamy serię wywiadów do których będziemy zapraszać osoby na naszego kręgu forumowo-branżowego. Blogerów, forumowiczów, pasjonatów, producentów i sprzedawców. Każda z tych osób zostanie poproszona o odpowiedź na 10 pytań, niekoniecznie związanych z życiem forum, czy tez ich pracą zawodową. Dzisiaj na 10 pytań odpowiada Jakub Filip Szymaniak - Członek Stowarzyszenia BWB, miłośnik zegarków, prowadzi jedyną w Polsce w 100% zawodową pracownię kaletniczą specjalizującą się w paskach do zegarków, współpracownik portalu zegarkowego Ch24.pl Moim wyznacznikiem stylu jest to, że nie mam takich konkretnych ikon. Lubię klasykę, czyli nierzucające się w oczy kroje, pomiędzy włoskim luzem a konserwatywną Anglią, ale też podoba mi się amerykański streetwear połączony z modą lat 20' i 40' – czyli wszelkie raw-denimy, kurtki, trzewiki itp. Ostatnio nabytym elementem garderoby, który bardzo polubiłem, jest kurtka Filson Tin Cloth Cruiser – zaprojektowana na początku wieku dla pracowników leśnictwa w USA, wykonana z ciężkiej woskowanej bawełny o gramaturze 15 uncji/metr, z wieloma przydatnymi kieszeniami – z czasem nabiera charakteru przecierając się jak ulubione dżinsy. Najlepsza dla mnie forma spędzania wolnego czasu to zdecydowania szeroko pojęta turystyka – od kilkugodzinnych wypadów na rowerze szosowym w okolicy, poprzez eksplorowanie ciekawych miejsc kulinarnych (z jednej strony warszawski street food, z drugiej lokalne targi w okolicznych miejscowościach), do dłuższych wyjazdów zagranicznych (uwielbiam Bałkany). Muzyka, która w pełni mnie relaksuje to zdecydowanie funk, R&B, hip-hop – lata 90 (USA) w hip hopie na których się wychowałem jako nastolatek słuchając audycji w Radiu Jazz, odcisnęły piętno na moich gustach muzycznych i zawsze z przyjemnością wracam do nowojorskich klasyków takich jak np. Ready To Die Notoriousa BIG. Niezapomnianym miejscem, do którego odbyłem podróż w ostatnich miesiącach, był Neapol – niesamowite życie ulicy, sporo widocznych (zapomnianych u nas) zawodów rzemieślniczych , wspaniała kuchnia, wino i klimat. Film, który ostatnio obejrzałem i Wam polecam to Dunkierka Christophera Nolana – jeden z niewielu filmów które trzymały mnie w napięciu od początku do końca, bardzo podobała mi się praca kamery i niekonwencjonalne podejście do tematyki wojennej. Gdybym nie mieszkał w Pruszkowie , miastem w którym chciałbym mieszkać jest Budapeszt – lubię klimat tego miasta, piękną architekturę i restauracje. Moją restauracją do której z przyjemnością wracam jest Ucieranie Treści (nazwa pochodzi od ucierania grafitu (treści) ) – restauracja zlokalizowana w zabytkowym budynku dawnej fabryki ołówków Majewski, klasyczna kuchnia robotnicza, wspaniałe podroby i godne naśladowania podejście szefa kuchni do menu (np. nie serwują warzyw których w danym momencie nie można kupić świeżych). Piękne wnętrze z zachowaną stuletnią posadzką oraz widocznymi stropami i czerwoną cegłą sprzed lat. Współczesną marką samochodów, którą doceniam z uwagi na wzornictwo, jest Saab. Bardzo lubię Saaby z lat 2000-nych, ale nie mam marki która aktualnie mocno działa na moje zmysły estetyczne, no może poza Porsche, gdzie każda generacja 911 jest mi bliska. Profesją w której chciałbym się sprawdzić, gdybym miał taką możliwość, byłoby grawerowanie artystyczne, jubilerstwo – na co dzień działam w skórach czyli zupełnie odmiennych w obróbce materiałach, a praca z metalami zawsze mnie pociągała. 11 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi