Adrian_S94 Napisano 29 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2017 Witam wszystkich, Stworzyłem ten temat ponieważ poszukuje kilku porad. Zbliża się powoli mój ślub, na który zgodnie z tradycją chce pójść w mundurze galowym Sił Powietrznych. Jednak posiadam bardzo szczupła sylwetkę, i mundur który otrzymałem, pomimo zapewnień Pań w mundurówce że będzie dobrze, nie leży najlepiej. Do tej pory jakoś tak żyłem, jednak na ślubie nie mogę tak wyglądać. Trochę boję się pójść z nim do pierwszej lepszej osiedlowej krawcowej. Stąd moje pytanie do was, gdzie mógłbym się udać aby dopasować go do mojej sylwetki. Większe miasta do których mógłbym się udać to Lublin, Łódź, Rzeszów i w ostateczności Warszawa. Dodatkowo chciałbym uszyć koszule mtm, biała z kryta plisa i francuskim mankietem. Tutaj pytanie czy na takiego nowicjusza czekają jakieś pułapki związane z szyciem mtm, np. odnośnie materiałów? Chciałbym oczywiście udać się do jakiegoś lokalnego salonu, żeby nie zarazić się za pierwszym razem zamawianiem online. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 29 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2017 Dobrze byłoby uszczegółowić opis poprawek. Zupełnie innym problemem będzie konieczność wytaliowania marynarki mundurowej, a innym zwężenie jej w ramionach. W Łodzi forumowicze polecą pewnie przede wszystkim zakład pana Basia na ulicy Nawrot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian_S94 Napisano 30 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Odnośnie poprawek, to moim zdaniem będzie chodziło o zwężenie w ramionach, powinno to poprawić całokształt, a taliowanie nie jestem pewien, ale raczej nie powinienem tego robić, zmieniłoby to charakter ubioru. Na Pana Basia trafiłem już przeglądając forum i właśnie zastanawialem się nad odwiedzeniem go w tej sprawie w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaniDani Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Poszukaj "Mundury Ostrowski" w Lublinie. Szyją mundury na miarę, to może i z poprawkami coś podpowiedzą. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian_S94 Napisano 31 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 Dziękuję za kontakt do firmy Ostrowski, po krótkiej rozmowie telefonicznej, mówili że może być problem ale zapraszają to wtedy zobaczą co da się zrobić, jednak godziny otwarcia utrudniają mi wizytę u nich. Na chwilę obecną planuje odwiedzić w czwartek lub piątek Pana Basia w Łodzi, na pewno dam znać jak efekt spotkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 52 minuty temu, jol70po napisał: Godny polecenia zakład szyjący mundury to Hero Collection. Oferuje mundury, koszule, kamizelki taktyczne, obuwie oraz inne sorty mundurowe. Prace wykonują niezwykle starannie, z dbałością o detale. Polecam. Wy już się nawet nie staracie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi