marcelo Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Opis miejsca znaleziony w guglach : "Bogaty asortyment kapeluszy i czapek pozwala znaleźć każdemu odbiorcy odpowiedni dla siebie fason. Szeroka paleta kolorów i wzorów kapeluszy pozwoli każdej kobiecie czuć się naprawdę modnie, a jednocześnie niezwykle elegancko. Nakrycia głowy, pracownia kapeluszy, pracownia czapek, kapelusze angorowe. Znajdziesz u nas kapelusze dla pań, panów i dzieci na każdą porę roku. Kapelusze na jesień i zimę z filcu, oraz czapki z flauszu, a na lato kapelusze ze słom różnych gatunków" Pracownia znajduje się przy ul. Mikołowskiej 15 Ktoś z Katowiczan odwiedził i może polecić ? Jak wygląda asortyment ? Mają tak poszukiwane przez moją skromną osobę homburgi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Opis miejsca znaleziony w guglach : "Bogaty asortyment kapeluszy i czapek pozwala znaleźć każdemu odbiorcy odpowiedni dla siebie fason. Szeroka paleta kolorów i wzorów kapeluszy pozwoli każdej kobiecie czuć się naprawdę modnie, a jednocześnie niezwykle elegancko. Nakrycia głowy, pracownia kapeluszy, pracownia czapek, kapelusze angorowe. Znajdziesz u nas kapelusze dla pań, panów i dzieci na każdą porę roku. Kapelusze na jesień i zimę z filcu, oraz czapki z flauszu, a na lato kapelusze ze słom różnych gatunków" Pracownia znajduje się przy ul. Mikołowskiej 15 Ktoś z Katowiczan odwiedził i może polecić ? Jak wygląda asortyment ? Mają tak poszukiwane przez moją skromną osobę homburgi ? Ogłoszenie i nazwa pracowni jak z powieści Edmunda Niziurskiego. PS. Ostatni homburg w Polsce widziałem w małym sklepiku z kapeluszami na Brackiej w Warszawie. Był piękny szaro-niebieski. Niestety, nie miałem wtedy pieniądzy. Był to rok 1982 roku, wiosna. Sklepu juz nie ma, a homburgi też gdzieś odleciały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek Napisano 25 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2011 Zajdę w wolnej chwili i przekażę wrażenia, obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 25 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2011 Trzymam za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek Napisano 26 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2011 Byłem, na Mikołowskiej 15, ale pracowni kapeluszy nie zastałem, Pani z kwiaciarni wyglądającej jakby była tam od zawsze (kwiaciarnia) o pracowni też nie słyszała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 26 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2011 Zapytany katowiczanin pamięta pracownię, ale że _była_ i że nie ma jej od co najmniej kilku lat. Podrzuca również że pani nazywała się Pacanowska a nie Pacan, pochodziła z Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2011 Dziękuję za informację , dane kapelusznika znalazłem w googlach więc wielce prawdopodobne że zakładu nie ma od kilku lat , a strona nie została zaaktualizowana. Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi