Proth7 Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Witam. Moja wiedza na temat pielęgnacji butów jest właściwie zerowa. Niby można wyczytać różne rzeczy na portalach, ale piszę tutaj ponieważ nie chcę zniszczyć sobie butów czytając rady kogoś kto może się kompletnie nie znać na rzeczy. Zakupiłem sobie buty jesienno-zimowe NorthFace Chukka / http://www.zappos.com/the-north-face-ballard-ii-chukka(te ciemniejsze). Jeśli się nie mylę to buty nubuckowe? Na tym portalu piszą że to skóra licowa http://8a.pl//buty-zimowe/buty-the-north-face-ballard-ii-chukka-chutney-brown-cherry-stain-brown.html .Może ktoś wie? Bardzo zależy mi na pielęgnacji tych butów. Próbowałem delikatnie szczoteczką je wyczyścić ale mam wrażenie że je niszczę w ten sposób więc odpuściłem. Czym można je wyczyścić tak aby ich nie zniszczyć? Co należałoby zakupić(obojętne mi ile to będzie kosztować byleby działało) bo buty są naprawdę wygodne. Bardzo dziękuję za wszelkie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Wydaje mi się, że widziałem już ten model z nubuku i nubuku olejowanego. Zrób fotkę w świetle dziennym własnej pary dla pewności i podeślij na adres sklepowy multirenowacji z zapytaniem, a ekipa dobierze Ci produkty konkretnie pod Twoją wersję. O nubuk olejowany i woskowany dba się po prostu w nieco inny sposób. No i przy tych skórach trzeba akceptować charakterystyczne dla niej jaśniejsze ryski i przebarwienia w pracujących miejscach cholewki oraz tam, gdzie skóra złapie kontakt z czymś twardym. Taki ich urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Proth7 Napisano 5 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 No właśnie nie rozumiem. Właściwie wszystko powinno się zgadzać z tym co pisze sprzedawca. Ja natomiast kupiłem z innej strony te buty ale nazwa brzmi tak samo. Znawcą skór nie jestem Dziękuję za odpowiedź . Wysłałem już emaila na sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Proth7 Napisano 5 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 I sorry za jakość zdjęć ale lepszych nie mam niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi