waski Napisano 2 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2015 Podczas szycia pierwszego bispołkowego garnituru, zleciłem również uszycie popielatych spodni w myśl zasady, że przyda się zestaw koordynowany. Kolor spodobał mi się na tyle, że postanowiłem domówić materiał na cały garnitur i pod koniec 2014 roku ponownie odwiedzić Pana Zbyszka. Tak więc, materiał tropic Harrison of Edinburgh, podszewka: cupro, guziki z masy perłowej koloru lazurowego. Przy tym zamówieniu zdecydowałem się zmienić kilka elementów. Po pierwsze zwęziliśmy szerokość klap z 8cm do 7,5 cm, jak również ich kształt, łuk po którym biegną jest bardziej subtelny, dzięki czemu brusztasza jest bardziej odsłonieta. Zdecydowałem się również na trzy guziki przy rękawach i dandysowską butonierkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 2 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2015 Tak to wygląda dziś. Przyznam, nie wiem co konkretnie zrobił Pan Zbyszek, ale kula ramienia wygląda lepiej niż w przypadku garnituru granatowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. waski Napisano 2 Listopad 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2015 Kilka detali. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Fajny! Rozważałeś trochę węższe rękawy w kolejnych realizacjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 3 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Dziękuję. Co się tyczy rozważań dotyczących węższych rękawów, na samym początku, podczas szycia granatowego. Niestety nie wyszło to dobrze, rękawy zaczęły się skręcać. Im bardziej je zwężaliśmy tym bardziej się rotowały. Biorąc pod uwagę moją sylwetkę, taka szerokość stanowi pewnego rodzaju kompromis. Cóż modelem nie jestem i nigdy nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi