Jump to content

Recommended Posts

Posted

Szanowni koledzy,

orientuje się któryś z was gdzie mógłbym kupić Orient Big Mako Blue , najlepiej w jakimś polskim sklepie , a nie ściągane z zagranicy?

Lub możecie polecić coś podobnego, w cenie do 700 zł ( w takiej znalazłem Big Mako, ale niestety nie jest dostępny w sklepie ), chodzi mi o nurka, ale tak samo w polskim sklepie internetowym lub coś w Warszawie.

Posted

ktoś zamawiał z tej pierwszej strony? W sumie były by to moje pierwsze zakupy przez internet z zagranicy. 

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/80506-zakupy-w-orientuhrende/

Zakupy przez internet mają w sobie ten fajny dodatek emocji - wyślą/nie wyślą :) nawet jak nikt tam nie zamawiał to czasem warto się skusić.

Kiedyś kupowałem Mondię z Malezji, którą znalazłem na blogu zegarkowym jakiegoś gościa. napisałem mu maila, przelałem kasę i po miesiącu paczka dotarła, oczywiście bez uszczerbku.  Innym razem zakup w tym samym stylu z Argentyny - gość mi wysłał zegarek, który był zapakowany w woreczek, który był wyłożony na sianku, a następnie w kartoniku który był w innym kartoniku zapakowanym w kolorowy, ozdobny papier, potem w kolejnym pudełku, w następnym pudełku, obłożony szarym papierem i na końcu główne pudełko z listem przewozowym. Czułem się jak dziecko ściągając te wszystkie warstwy, choć zaczynałem mieć wątpliwości czy w ogóle coś będzie w środku (w którymś z kolei pudełku był jeszcze odręcznie napisany list z podziękowaniami). 

• Upvote 1