aldabi Napisano 22 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2014 Witam, Będę wdzięczny za polecenie miejsc gdzie można nabyć dobrej jakości tkaniny koszulowe. Zwiedziłem kilka sklepów jednak bez rezultatu. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 22 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2014 Znając życie nie znajdziesz dobrych tkanin koszulowych w polskich sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 22 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2014 Roman groził na FB, że takie znajdą się w jego ofercie, na razie nic więcej nie wiadomo. We Wrocławiu nie trafiłem na tkaniny koszulowe, jednak jeśli chodzi o tkaniny garniturowe to polecam sklep podwale na podwalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 22 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2014 W sumie każdy krawiec, który jest w stanie szyć garnitury, koszulę tez powinien ogarnąć. Problemem jednak są kołnierzyki i mankiety - reasumując koszt okaże się, że szybciej, łatwiej i przyjemniej zamówić po prostu MTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldabi Napisano 27 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Spytam z ciekawości - co z tymi tkaninami chcesz zrobić? Tzn. co to się domyślam ale gdzie/u kogo? Planuję pierwszą koszulę bespoke. Eksperymentalnie. Do tej pory kupowałem koszule RTW i od razu przerabiałem u krawcowej. Efekt mnie jednak do końca nie satysfakcjonuje ponieważ nie zawsze da się idealnie koszulę dopasować i muszę się pogodzić z pewnymi niedoskonałościami. Cenowo też nie wychodzi to zbyt dobrze ponieważ dobra koszula swoje kosztuje + koszt przeróbki (jak jest większa to nawet 100 zł). Postanowiłem więc zaryzykować i i sprawdzić jak wyjdzie bespoke Będzie to robić krawcowa, z którą współpracuję. Widziałem też, że szyła dla kogoś marynarkę i wyszło to zgrabnie. Namiary: http://www.pracownia.hostei.com/ W sumie każdy krawiec, który jest w stanie szyć garnitury, koszulę tez powinien ogarnąć. Problemem jednak są kołnierzyki i mankiety - reasumując koszt okaże się, że szybciej, łatwiej i przyjemniej zamówić po prostu MTM. Do MTM miałem dwa podejścia, generalnie wyszło to drogo i mało udanie więc wróciłem do przerabiania RTW. Zgadzam się, że była by to opcja najlepsza - kwestia tylko znalezienia usługi na odpowiednim poziomie. Możesz polecić jakieś miejsce we Wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Lazar obsługuje Wrocław - zamawiałem tam jedną koszulę. Nie wiem jak to na chwilę obecną wygląda. Ja jednak zapytam skąd weźmiesz kołnierzyki i mankiety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldabi Napisano 27 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Szczerze mówiąc nie zastanawiałem się nad tym Ustalenia są takie, że mam dostarczyć materiał, resztą się zajmie krawcowa. Dzięki za namiary na Lazara. Na blogu Szarmanta widziałem pozytywną opinię garnituru od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi