Jump to content

Papierośnica

Rudson
 Share

Recommended Posts

Witam,

poszukuję papierośnicy w kolorze srebrnym. Może byś wykonana ze srebra albo metalu.

Znacie firmy, które mają w asortymencie takie produkty? Cena schodzi na dalszy plan... Na pierwszym planie ma iść jakość.

Bespoke mile widziane ale może to być gotowy produkt.

U nas niestety pustynia jeśli chodzi o dobrej jakości papierośnice i piersiówki. Jedynie Wittchen miał całkiem przyzwoite - choć to nadal była chromowana blacha w skórze..

Polecam szukac w sieci: Dunhill, Montblanc (chyba), Dupont, Davidoff, Sarome, Dalvey, z innej bajki - Porsche Design (nie jestem pewien, czy papierośnice mają, ale etui na cygara owszem)

A jeśli cena faktycznie nie gra roli... Cartier :-)

• Upvote 1

Witam,

poszukuję papierośnicy w kolorze srebrnym. Może byś wykonana ze srebra albo metalu.

Znacie firmy, które mają w asortymencie takie produkty? Cena schodzi na dalszy plan... Na pierwszym planie ma iść jakość.

Bespoke mile widziane ale może to być gotowy produkt.

Setki papierośnic znajdziesz po prostu na Allegro albo na eBayu. W tym srebrne i złote (pozłacane) antyki.

Pozdr,

wojvv

• Upvote 1

Przyłączam się do pytania Rudsona. Szukam papierośnicy. Tylko bespoke w Polsce.

Pytaj u grawerów. Np. w Warszawie przy katedrze. Albo sami zrobią papierośnicę albo zamówią u ślusarzy artystycznych (o ile się jeszcze tacy gdzieś uchowali).

Pozdr,

wojvv

Oprócz kwestii użytych produktów, handmade i innych dodatków trzeba zwrócić uwagę na walory użytkowe. Duża część papierośnic jest np. nieszczelna.

Osobiście przeglądałem serwisy aukcyjne ale jakoś mnie nie kręci używana i w większości bardzo zmęczona papierośnica. Dobry bespoke byłby najlepszym rozwiązaniem, bo cena też na pewno nie byłaby z kosmosu, chociaz Cartier ze złota skutecznie mnie przystopował.

• 9 months later...