Rudson Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Witam, poszukuję papierośnicy w kolorze srebrnym. Może byś wykonana ze srebra albo metalu. Znacie firmy, które mają w asortymencie takie produkty? Cena schodzi na dalszy plan... Na pierwszym planie ma iść jakość. Bespoke mile widziane ale może to być gotowy produkt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bażant Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 U nas niestety pustynia jeśli chodzi o dobrej jakości papierośnice i piersiówki. Jedynie Wittchen miał całkiem przyzwoite - choć to nadal była chromowana blacha w skórze.. Polecam szukac w sieci: Dunhill, Montblanc (chyba), Dupont, Davidoff, Sarome, Dalvey, z innej bajki - Porsche Design (nie jestem pewien, czy papierośnice mają, ale etui na cygara owszem) A jeśli cena faktycznie nie gra roli... Cartier 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojvv Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Witam, poszukuję papierośnicy w kolorze srebrnym. Może byś wykonana ze srebra albo metalu. Znacie firmy, które mają w asortymencie takie produkty? Cena schodzi na dalszy plan... Na pierwszym planie ma iść jakość. Bespoke mile widziane ale może to być gotowy produkt. Setki papierośnic znajdziesz po prostu na Allegro albo na eBayu. W tym srebrne i złote (pozłacane) antyki. Pozdr, wojvv 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proceleusmatyk Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Przyłączam się do pytania Rudsona. Szukam papierośnicy. Tylko bespoke w Polsce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojvv Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Przyłączam się do pytania Rudsona. Szukam papierośnicy. Tylko bespoke w Polsce. Pytaj u grawerów. Np. w Warszawie przy katedrze. Albo sami zrobią papierośnicę albo zamówią u ślusarzy artystycznych (o ile się jeszcze tacy gdzieś uchowali). Pozdr, wojvv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudson Posted April 3, 2014 Author Report Share Posted April 3, 2014 Oprócz kwestii użytych produktów, handmade i innych dodatków trzeba zwrócić uwagę na walory użytkowe. Duża część papierośnic jest np. nieszczelna. Osobiście przeglądałem serwisy aukcyjne ale jakoś mnie nie kręci używana i w większości bardzo zmęczona papierośnica. Dobry bespoke byłby najlepszym rozwiązaniem, bo cena też na pewno nie byłaby z kosmosu, chociaz Cartier ze złota skutecznie mnie przystopował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lupin Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Papierośnica z allegro całkiem dobrze wygląda. Oprawiona w skórę cielęcą. U tego samego sprzedającego są też inne, bogaty wybór. http://allegro.pl/papierosnica-903201-skora-gladka-i4971300191.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts