Skocz do zawartości

[FLORENCJA] Lorenzo Villoresi

Machiavelli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanowne Forum BwB. 

W najbliższym czasie wybieram się do Włoch w celach kulturoznawczych. Będąc we Florencji (pod warunkiem, że znajdę tam dla siebie wolną chwilę :) ) chciałbym odwiedzić zakład Lorenzo Villoresi'ego. 

O jego perfumach czytałem trochę w książce B. Roetzela i zrobiły na mnie duże wrażenie. 

Mam pytanie do osób, które były tam i miały okazję odwiedzić pracownię Villoresiego:

Czy jest tam w ogóle po co zaglądać, czy może po małej, urokliwej pracowni pozostał już tylko zwykły sklep z perfumami? Istnieje np. możliwość skomponowania własnego zapachu na miejscu i czy jest tam ktoś, kto miałby cierpliwość doradzić amatorowi? I ile mililitrów najmniej można kupić na miejscu (na stronie jest chyba od 50ml)? I jeszcze (choć może nie powinienem o to pytać), czy te perfumy są warte swojej ceny? Czy to naprawdę coś innego, niż wszystkie masowe marki dostępne w naszych perfumeriach? 

Wiem, że trochę dużo tych pytań, ale jeśli będę miał na miejscu wolny czas, to na pewno będzie mocno ograniczony i chciałbym dobrze go wykorzystać. Będę wdzięczny za każdą, najdrobniejszą opinię osób, które miały okazję skorzystać z oferty perfumerii Villoresi lub mają sprawdzone info. na jej temat. 

Mój pierwszy temat- mam nadzieję, że umieściłem w dobrym miejscu (jeśli nie to serdecznie przepraszam moderatorów). 

Pozdrawiam, 

Perfumy jak perfumy....

Różne warianty znanych perfum tylko wyostrzone akcenty... Kilka bardzo odważnych ale mało praktyczncyh zapachów też jest...

Mówisz jakie zapachy lubisz i na jakie okazje i masz robiony perfium :)

zapach kwestia gustu...

cena ? Wysoka ale to taki perfumowy bespoke... jak poszetki Marinella za 100euro... można zyć bez tego :)

Jeśli lubisz takie przygody to cena nie jest wysoka i można się skusić